U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Holbrooke en Milosevic praten vandaag verder
BELGRADO/WASHINGTON, 10 OKT. Na meer dan zes uur overleg met de Joegoslavische president Milosevic gisteren praat de Amerikaanse gezant Richard Holbrooke vandaag met hem verder over een oplossing van de crisis in Kosovo. Holbrooke reist vanochtend eerst naar de hoofdstad van Kosovo, Pristina, voor overleg met de Albanese leider Ibrahim Rugova.

Italië zoekt uitweg na val kabinet
De Italiaanse premier Romano Prodi is gisteren afgetreden nadat hij een vertrouwensstemming in de Kamer van Afgevaardigden met één stem verschil verloor. Het centrum-linkse kabinet is nu demissionair.

Verpleeghuizen willen ook eigen CAO
UTRECHT, 10 OKT. Na de ziekenhuizen willen nu ook de verpleeghuizen een eigen arbeidsovereenkomst met hun personeel afsluiten. Daarmee lijkt een einde te komen aan de gezamenlijke CAO in de zorgsector.

Kok dreigt om bijdrage aan EU
DEN HAAG, 10 OKT. Premier Kok heeft gisteren gezegd dat hij besluitvorming in de Europese Unie zal dwarsbomen als de contributie die Nederland aan de EU moet afdragen niet omlaag gaat.

Ministers voor Bijlmer-enquête
DEN HAAG, 10 OKT. In de parlementaire enqute naar de Bijlmerramp moeten naar verwachting de huidige ministers van Verkeer, Binnenlandse Zaken, Economische Zaken, Volksgezondheid en Buitenlandse Zaken, alsmede hun voorgangers vanaf 1992 worden gehoord.

Rusland vraagt EU voedselhulp
BRUSSEL, 10 OKT. De Russische premier Primakov wil humanitaire hulp van de Europese Unie om zijn land de winter door te helpen. Hij heeft dat gevraagd aan de voorzitter van de Europese Commissie.

Acties verlammen Shell in Nigeria
NAIROBI, 10 OKT. Shell, de grootste olieproducent in Nigeria, heeft de olie-export via twee belanrijke laadstations voor tankschepen stopgezet wegens aanslagen van actievoerders.

Rechtszaak tegen Microsoft later
WASHINGTON, 10 OKT. Een rechter in de VS heeft ermee ingestemd de rechtszaak tegen Microsoft wegens misbruik van economische macht verder uit te stellen van 15 tot 19 oktober.

NRC Webpagina's
10 OKTOBER 1998



( a d v e r t e n t i e s)
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)