U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Tema. Magazine over onderwijs, zorg en arbeid. Vandaag o.a. aandacht voor stotteren naar aanleiding van een op acht plaatsen gestarte stotterpreventieproject; en een gesprek over woordblindheid met taalkundige Willem de Haan die meent dat dyslexie helemaal niet bestaat: het ligt aan het onderwijs, zegt hij. De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek is het daarmee niet eens. Zij start een groot onderzoek naar de erfelijkheid van leesblindheid. Radio 5, 14.02-15.00u.

Boekenwijzer. Boekenmagazine. Vandaag een gesprek met de zussen Margreet en Reina Crispijn, schrijfsters van het boek Het Lied der Seizoenen. Hierin worden twee gezinnen gevolgd, waarvan de een op het platteland en de ander in de stad woont. Radio 5, 16.45-17.00u.

Het witte doek. Wekelijks filmmuziekprogramma. Vandaag: Yo soy del son de la salsa, met muziek van o.a. Perez Prado, Tito Puente en Chuco & Bebo Valdez. Radio 4, 18.02-19.00u.

Music. Programma met nieuwe muziek. Vandaag o.a. aandacht voor de cd's Taming the Tiger van Joni Mitchell, Bill Wymans Rhythm Kings' Anyway the Wind blows en Bette Midlers Bathhouse Betty. Met ook een optreden van het Amsterdamse Trio Bier. Radio 2, 19.00-22.00u.

Volgspot Live. De eerste aflevering van het seizoen wordt geopend met een 'optreden' van het Cubaanse draaiorgel Cien Anos de Tradicion, aangevuld met vier slagwerkers. Gespeeld worden swingende merengues en salsa's. Verder zijn te gast: de Nederlandse zanger-liedjesschrijver Philip Kroonenberg, het Vlaams-Limburgse cabaretduo De Dulle Roeckers en cabaretier Arthur Umbgrove die spreekt over zijn nieuwste voorstelling. Radio 2, 22.00-24.00u.

4 FM. Opnamen van het liveconcert dat gitarist Kenny Wayne Sheperd gaf tijdens het afgelopen North Sea Jazz Festival. Radio 4, 23.00-00.00u.

ZONDAG

Vroege Vogels. Met o.a. een poging tot het beantwoorden van de vraag: Wat is nou eigenlijk natuurontwikkeling? Daartoe heeft de redactie een stukje 'nieuwe' natuur van honderd vierkante meter geadopteerd. Hoe lang duurt het voordat er iets gaat groeien en welke dieren komen er het eerst? Verder aandacht voor de zorgwekkende noodoproep van de Zeeuwse Milieufederatie: 97 procent van het oppervlaktewater in Zeeland overschrijdt de stikstofnorm. Er is weinig zicht op verbetering. Radio 1, 8.08-10.0u.

O.V.T. Iets na tienen de column van journalist en anti-bolsjewist Cajo Brendel. Om 11.25u. een aflevering van een documentaireserie over de geschiedenis van West Nieuw-Guinea, het huidige Irian Jaya. Vandaag: de steeds hoger oplopende spanningen tussen de Nederlandse overheid en Indonesië rond Nieuw-Guinea. Radio 1, 10.04-12.00u.

NPS Thema. Eerste deel van een uitvoering van een registratie van de complete opera Dokter Faust van Busoni. Radio 4, 15.40-16.30u.

Podium. Programma over cabaret en kleinkunst, met ook aanstormend talent en Nederlandse liedjes. De uitzending van vanavond staat geheel in het teken van cabaretier en liedjesschrijver Arthur Umbgrove, wiens programma Twee Straten Verder binnenkort in première gaat. De gesprekken worden afgewisseld met korte optredens. Radio 2, 22.00-23.00u.

MAANDAG

De Tafel van Pam. Vanaf al Wim T. Schippers deel uit gaan maken van het panel dat culturele en maatschappelijke gebeurtenissen bespreekt. In de eerste aflevering bespreekt hij samen met Jaap van Heerden en Nelleke Noordervliet het boek 50 jaar Israël - vergeten aspecten, pijnlijke feiten. De eindredacteur van deze bundel, Robert Soeterik, is te gast aan tafel. Radio 1, 16.00-17.00u.

NRC Webpagina's
3 EN 4 OKTOBER


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)