U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kamer besluit tot onderzoek naar Bijlmerramp
DEN HAAG, 30 SEPT. De Tweede Kamer heeft vanmorgen besloten om een parlementair onderzoek in te stellen naar de Bijlmerramp. De onderzoekscommissie krijgt het recht van enquète, zodat indien nodig ook getuigen onder ede kunnen worden gehoord. De Kamerleden hopen dat het onderzoek nog voor de herfstvakantie kan beginnen. Het onderzoek zal waarschijnlijk een half jaar duren. (Zie ook: Grondstof gifgas in Boeing El Al)

Kamer tegen plan seksdelinquent
DEN HAAG, 30 SEPT. Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft afwijzend gereageerd op het plan van minister Korthals (Justitie) om mensen met een verleden van kindermisbruik te weren uit functies in ziekenhuizen, scholen en sportclubs. (Zie ook: Een kans en Dossier Kinderporno)

Primakov: macht over gouverneurs
MOSKOU, 30 SEPT. In een poging het regionale separatisme in Rusland het hoofd te bieden, wil premier Jevgeni Primakov de centrale regering de wettelijke mogelijkheid geven gouverneurs te ontslaan als ze acties ondernemen die haaks staan op de grondwet van 'het ene en ondeelbare' Rusland.

Belgrado schrikt door aardbeving
BELGRADO, 30 SEPT. Belgrado is even na middernacht opgeschrikt door een zware aardbeving. Bij de beving, die een kracht van 5,4 had op de schaal van Richter, is één dode gevallen. Veel inwoners belden de politie met de vraag of de NAVO had aangevallen.

Rente in VS kwart procent lager
NEW YORK, 30 SEPT. De Amerikaanse geldmarktrente is effectief met een kwart procent verlaagd tot 5,25 procent. Het officiële disconto blijft op 5 procent. Op de internationale beurzen werd teleurgesteld gereageerd. In Amsterdam daalden de koersen vanmorgen met 2,9 procent.

SPD wil andere geldpolitiek
BERLIJN, 30 SEPT. SPD-partijvoorzitter Oskar Lafontaine heeft opgeroepen tot een andere Duitse geldpolitiek. Het monetaire beleid van de Bundesbank moet veel meer reageren op de ontwikkeling van de economische groei en de werkgelegenheid, zei Lafontaine.

VSN verkoopt twee bedrijven
UTRECHT, 30 SEPT. Streekvervoerder VSN verkoopt zijn twee noordelijke busbedrijven Veonn en Hanze aan het Britse bedrijf Arriva voor 150,5 miljoen gulden. Daarmee vergroot de exploitant zijn positie op de Nederlandse markt.

NRC Webpagina's
30 SEPTEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s)
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)