U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )        
Pellegrom
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Strafzaak tegen Desi Bouterse weer vertraagd
DEN HAAG, 5 SEPT. De strafzaak tegen de Surinaamse Adviseur van Staat en drugsverdachte Desi Bouterse heeft opnieuw vertraging opgelopen, waardoor het proces zeker niet meer dit jaar zal kunnen beginnen, zo verzekeren bronnen binnen het Paleis van Justitie in Den Haag.

Greenspan toont zich bezorgd
SAN FRANCISCO, 5 SEPT. President Alan Greenspan van het Amerikaanse stelsel van centrale banken, FED, heeft gewaarschuwd dat de Amerikaanse economie niet onberoerd zal blijven door de financiële problemen in Rusland en Azië en de onrust op Wall Street. Hij gaf geen direct commentaar op het rentebeleid van de FED, maar zei wel dat het een tijd is om 'voorzichtig' te zijn en dat evengoed besloten kan worden tot renteverlaging als tot verhoging.

Wijffels wordt voorzitter SER
DEN HAAG, 5 SEPT. Rabo-topman H. Wijffels wordt de nieuwe voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER). Dat heeft het kabinet gisteren besloten. Wijffels, prominent CDA-lid, begint volgend jaar op 15 maart. Dan wordt hij geïnstalleerd door zijn voorganger, K. de Vries, die minister van Sociale Zaken is geworden in het tweede kabinet Kok.

Film met Anne Frank zoek
HILVERSUM, 5 SEPT. De originele film met de enige bewegende beelden van Anne Frank blijkt te zijn verdwenen uit de kluis van de Anne Frank Stichting in Amsterdam. Dit heeft de televisierubriek Netwerk gisteravond gemeld. De stichting had de beelden in bruikleen van het Rijksinstituut Oorlogsdocumentatie (RIOD).

Zorgfederatie staakt overleg
UTRECHT, 5 SEPT. De Nederlandse Zorgfederatie (NZf) heeft gisteren besloten het reguliere overleg met de overheid stop te zetten totdat de regering de bij de zorg-CAO toegezegde 200 miljoen gulden beschikbaar stelt.

NRC Webpagina's
5 SEPTEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s)
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)