U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
( a d v e r t e n t i e )        
Pellegrom
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Schaamteloze onkunde
Internet maakt depressief. Deze constatering was vorige week voorpaginanieuws. Waarom mensen ongelukkig worden van Internet maakt de studie niet duidelijk.

KPN verkiest openheid boven discretie
Wat moet een beursfonds doen als zijn belangrijkste controleur cruciale informatie heeft en publicatie daarvan voor de deur staat? KPN Telecom zat donderdag tussen twee vuren.

Botsing KPN-Opta lijkt wedstrijdje goochelen
KPN Telecom moet de tarieven verlagen. Die behoren al tot de laagste in Europa, zegt het bedrijf. De winstopslag is veel te hoog, meent de toezichthouder.


De MTV-video Music Awards worden aanstaande donderdag weer uitgereikt. Madonna zal 'live' bij dit jaarlijks terugkerende spektakel optreden, net als Courtney Love's Hole, de Beastie Boys en Marilyn Manson. Althans, dat wordt aangekondigd op de speciale Awards-site van MTV. Hier is ook te zien dat er 19 onderscheidingen verdeeld gaan worden, voor onder meer de beste choreografie in een clip, beste dance-video en clip van het jaar. Verder blijkt dat Madonna maar liefs negen keer genomineerd is en ook Will Smith en Garbage kans hebben op meerdere prijzen. Van alle kanshebbers zijn op die speciale site (gedeeltes van) clips te bekijken. Bovendien is het mogelijk te stemmen voor de publieksprijs. Er kan hierbij een keus gemaakt worden uit vijf clips, waaronder uiteraard Celine Dion's grote Titanic-hit. De Music awards-site is, zoals we inmiddels wel gewend zijn van MTV, perfect vormgegeven. Vreemd is wel dat er geen live uitzending plaatsvindt op Internet. Vervelend ook voor degenen die MTV niet meer via de kabel kunnen ontvangen. Erg leuk aan de site is het overzicht van de winnaars en genomineerden van de afgelopen veertien jaar - helaas zonder videofragmenten. Hieruit blijkt onder meer dat Bette Midler in 1984 de show presenteerde en Cyndi Lauper voor haar clip 'Girls just want to have fun' een award kreeg. ZZtop en Michael Jackson's Thriller werden dat jaar meerdere malen onderscheiden. Uit dat overzicht wordt ook duidelijk dat Madonna, degene met de meeste nominaties dit jaar, al veel meer dan negen MTV-awards in ontvangst mocht nemen.

(www.mtv.com)

NRC Webpagina's
5 SEPTEMBER 1998




( a d v e r t e n t i e s )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)