U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Middagconcert. Afgelopen donderdag is violist Herman Krebbers 75 jaar geworden. Rechtstreeks uit het Concertgebouw speelt hij met het Orkest van het Oosten onder leiding van Jaap van Zweden met zijn leerlingen Liza Verschtman, Christiaan Bor en Natsumi Tamai het Concert voor vier violen van Vivaldi en met zijn vriend Theo Olof het Dubbelconcert van Bach. Radio 4, 14.02-16.00u.

Globaal gesproken. Politieke discussie tussen deskundigen en journalisten over Kosovo en de internationale orde, Hooligans en het WK, Marokkaanse probleemjongeren, de internationale strijd tegen de drugs en de val van de yen. Radio 5, 15.02-16.00u.

Radio Uit. Gast is theatermaker en clown uit Sesamstraat Hakim Traidia. Afgelopen seizoen bracht hij een kindervoorstelling gebaseerd op een sprookje uit Duizend-en-een-nacht. Hij maakt al jarenlang voorstellingen voor een jeugdig publiek. Radio 5, 17.05-17.45u.

Volgspot-live. Karin Bloemen stelt uit eerdere afleveringen van het programma haar ideale zaterdagavond samen, draait een aantal van haar favoriete cd's en blikt vooruit op haar nieuwe theaterprogramma. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. Het klassieke erfgoed van Johann Sebastian Bach in pop-, jazz-, film- en rapmuziek. Met nummers van Paul Simon (Matthus Passion), Keith Jarrett (een prelude uit Das Wohltemperierte Klavier), Ennio Morricone's Bachiaanse variaties en rapper Grandmaster Flab met de Hoople Funkharmonic. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

Vroege vogels. Rechtstreeks uit Pieterburen met gesprekken en reportages over plantensoorten, zeehonden, zangvogels, kwelderexcursies en de oude graansoort spelt. Radio 1, 8.08-10.00u.

OVT. O.a. een gesprek met Jan Buisman over het binnenkort te verschijnen derde deel van zijn boek Duizend jaar weer, wind en water in de Lage Landen over de periode 1450 tot 1575. In het tweede uur aandacht voor De Oranjeroute in de voormalige DDR met kastelen en landhuizen die aan ons Oranjehuis verbonden zijn. Radio 1, 10.02-12.00u.

Radio 1-Journaal. Gesprek met CDA-leider Jaap de Hoop Scheffer over o.a. de toekomstvisie van zijn partij en de nieuwe kiezers waarop het CDA zich wil richten. Radio 1, 13.30-14.00u.

De andere wereld van zondagavond. Onder meer een discussie over de orgaandonatie en waarom zoveel Nederlanders het registratieformulier niet hebben teruggestuurd. Radio 5, 18.08-20.00u.

MAANDAG

Ophef en vertier. Gesprek met de toekomstig chef-dirigent van de Nederlandse Opera Edo de Waart. Radio 5, 14.02-16.00u.

NRC Webpagina's
20 EN 21 JUNI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)