U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

De Boer schort alle nucleaire transporten op
DEN HAAG, 20 JUNI. Minister De Boer (VROM) verbiedt het vervoer van Nederlands kernafval naar opwerkingsfabrieken in het Britse Sellafield en het Franse La Hague totdat extra maatregelen zijn genomen om die transporten beter te controleren.

Toelating van asielzoekers aangescherpt
DEN HAAG, 20 JUNI. De toelating van asielzoekers tot Nederland is verder aangescherpt. Zodra asielzoekers zich schuldig maken aan kleine vergrijpen, zoals diefstal van een pak koffie, verspelen ze hun kans op een verblijfsvergunning. Dit is het gevolg van een uitspraak van de rechtseenheidskamer van de rechtbank in Den Haag.

Nieuwe CAO KLM-personeel
AMSTELVEEN, 20 JUNI. De KLM heeft in de afgelopen nacht een principe-akkoord bereikt voor een nieuwe CAO. Het personeel krijgt in totaal een loonsverhoging van structureel 6,5 procent plus drie eenmalige uitkeringen. De CAO, die per 1 augustus ingaat, heeft een looptijd van 26 maanden en geldt voor zowel het grond- als het vliegend personeel.

OM en advocaten nader tot elkaar
DEN HAAG, 20 JUNI. Officieren van justitie en strafadvocaten uit Den Haag gaan bij elkaar stage lopen. Ze willen daarmee de strijd aanbinden tegen de toenemende verharding tussen OM en strafadvocatuur.

OR van HMG vraagt ingrijpen aandeelhouders
HILVERSUM, 20 JUNI. De ondernemingsraad van de Holland Media Groep (RTL 4 en 5 en Veronica) wil dat de aandeelhouders ingrijpen in de slechte verhoudingen in het mediabedrijf. De OR wil praten over de ruzies tussen directeur P. Porsius en een groot deel van de medewerkers. De leden van de OR zijn ook kwaad dat ze uit de krant moesten vernemen dat de aandeelhouders twee nieuwe directeuren hebben benoemd, Peter Brookman en Unico Glorie. Porsius wil bezuinigen om de winst te verhogen.

Fotomuseum 'naar Amsterdam'
AMSTERDAM, 20 JUNI. Het nieuwe museum voor de fotografie, dat gefinancierd wordt uit het legaat van 22 miljoen gulden van H. Wertheimer, moet in Amsterdam komen en niet in Rotterdam, zo adviseert volgens de Volkskrant Instituut Collectie Nederland (ICN). In dat geval moeten in tegenstelling tot eerdere plannen, het Nederlands Foto Instituut (NFI) en het Nederlands Foto Archief (NFA) uit Rotterdam verhuizen.

Een op de vijf wethouders afkomstig van lokale partij
ROTTERDAM, 20 JUNI. De lokale partijen zijn bij de onderhandelingen over wethoudersposten na de gemeenteraadsverkiezingen in maart van dit jaar verrassend sterk in de colleges van burgemeester en wethouders vertegenwoordigd. De PvdA is als winnaar uit de bus gekomen. D66 heeft verhoudingsgewijs nog veel meer wethouders verloren dan de partij al aan raadszetels was kwijtgeraakt.

NRC Webpagina's
20 JUNI 1998



( a d v e r t e n t i e )
Oracle - Firesite

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)