U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Franse president hekelt EU-bestuur aan vooravond top
CARDIFF, 15 JUNI. De Franse president Chirac heeft fel uitgehaald naar de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie. Hij verklaarde gisteren tegenover de BBC-televisie dat de Commissie zich niet moet bemoeien met nationale zaken zoals de verkoop van kaartjes voor het wereldkampioenschap voetbal en zich vooral moet bezighouden met de uitbreiding van de EU naar Oost-Europa. De kritiek van Chirac komt aan de vooravond van de Europese top, vandaag en morgen in het Britse Cardiff. Chirac haalde met name uit naar Europees Commissaris Karel van Miert (Mededinging), die heeft geprotesteerd omdat Frankrijk bij de verkoop van kaartjes de eigen bevolking zou hebben voorgetrokken.

Rebellie in Guinee-Bissau eist 300 levens
MANSOA, 15 JUNI. De militaire rebellie tegen de regering van Guinee-Bissau die vorige week uitbrak heeft aan zeker driehonderd burgers het leven gekost. Als gevolg van de hevige gevechten tussen rebellen en militairen die president Joao Bernardo Vieira trouw zijn gebleven, dreigt een tekort aan voedsel en drinkwater. De artilleriegevechten rond de luchthaven van Bissau, waar de rebellen twee kazernes annex wapendepots bezet houden, zijn vanmorgen hervat.

Australië: winst extreem-rechts
WELLINGTON, 15 JUNI. De extreem-rechtse One Nation Party van Pauline Hanson heeft bij verkiezingen voor het parlement in de Australische deelstaat Queensland bijna een kwart van de stemmen gekregen. Hanson pleit voor het indammen van Aziatische immigratie, het einde van de voorkeursbehandeling voor Aboriginals en economisch protectionisme.

Hurkmans tot bisschop benoemd
ROTTERDAM, 15 JUNI. Vlak voor het bezoek dat de Nederlandse bisschoppen deze week aan Rome brengen heeft paus Johannes Paulus II de 53-jarige drs. A.L.M. Hurkmans tot nieuwe bisschop van het bisdom Den Bosch benoemd.

SER: privatiseer WW en WAO
DEN HAAG, 15 JUNI. De Sociaal Economische Raad vindt dat de uitvoering van de WW en de WAO helemaal kan worden geprivatiseerd. De SER schaart zich daarmee achter een akkoord dat werkgevers en werknemers, verenigd in de Stichting van de Arbeid, vorige week bereikten. Ook zij willen de uitvoering van sociale wetten geheel in handen leggen van commerciële instellingen.

Wapenakkoord tussen Irak en VN
BAGDAD, 15 JUNI. Irak en de Verenigde Naties zijn het eens geworden over een twee maanden durend werkprogramma om de ontmanteling van de Iraakse massa-vernietigingswapens af te ronden. Dat hebben de Iraakse vice-premier Tariq Aziz en de chef van de VN-wapencommissie UNSCOM, Richard Butler, gisteren in de Iraakse hoofdstad Bagdad meegedeeld.

NRC Webpagina's
15 JUNI 1998



( a d v e r t e n t i e )
Oracle - Firesite

Heineken Trophy

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)