U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Snel een rel
Een Nederlands elftal zonder rel, dat is als hutspot zonder wortelen. We hoefden er ditmaal gelukkig niet al te lang op te wachten: tachtig minuten voetbal was voldoende. Daarna kregen we een alibi om de wedstrijd dood te zwijgen en alleen nog over Het Woord te praten. Welk woord had Lorenzo Staelens tegen Kluivert gebruikt? Ik houd het op 'moordenaar', maar ik geef me graag gewonnen voor een betere suggestie.


T V   V O O R A F :


Terug in Twin Peaks
Het was nacht, aardedonker en we wandelden zwijgend langs de bosrand, mijn vader en ik. Links sloten bomen dreigend hun gelederen, rechts verlichtte om de zoveel tijd een paar koplampen spookachtig de verlaten, duistere weg. Het was geen pretje voor de bijgelovige ziel op deze decemberavond. En toen die roep. Een angstaanjagend geluid door de naakte takken. De haren in mijn nek kwamen overeind, vanuit mijn vingertoppen vloog het kippevel naar mijn schouders. Wat was dat geluid?


F I L M   V O O R A F :


Wings of Fame
Nog geen 9000 bezoekers trok de film Wings of Fame in 1990 en ik was er daar een van, tijdens een matinee, als enige in de zaal. Het was pas de eerste week dat de film draaide en recensies had ik nog niet gelezen, wel heel veel veelbelovende voorbeschouwingen. Vooral de aankondiging dat het een wat betreft sfeer op Abel (1986) van Alex van Warmerdam gelijkende film over beroemdheden in het hiernamaals moest worden, leek garant te staan voor mild surrealistische beelden.

NRC Webpagina's
15 JUNI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)