U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
( a d v e r t e n t i e )   
Centraal Beheer
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Ex-hackers worden voorzichtiger
Gisteren vierde Internetprovider Xs4all zijn eerste lustrum. Vijf jaar lang omzeilden de ex-hackers met succes censuur en overheidsbemoeienis. Nu willen ze de zakelijke markt veroveren. ,,Maar we dragen onze idealen niet ten grave.''



Volgzame providers
Een goede regeling van de aansprakelijkheid van tussenpersonen - zoals Internetproviders - voor illegale informatie die door hun tussenkomst wordt verspreid''. Deze wens staat hoog op het verlanglijstje van toekomstige wetgeving voor de elektronische snelweg. Vorige week begon in München een proces tegen de voormalige directeur van de Duitse vestiging van CompuServe, Felix Somm, wegens het verschaffen van toegang aan zijn abonnees tot dieren- en kinderporno alsmede tot verboden nazi-materiaal op Internet.



Top Polygram verdient 120 mln met opties
De directie van PolyGram en een onbekend aantal medewerkers verdienen samen ruim 120 miljoen gulden aan de overname door Seagram dankzij hun opties op aandelen van PolyGram. Samen bezitten ze ruim 3,6 miljoen kooprechten (opties) op aandelen Polygram tegen een gewogen gemiddelde koers van 81,43 per stuk. De waarde van het bod van Seagram is 117 gulden per aandeel



Zoekprogramma HITS schiet webgebruiker te hulp
Alles wat iemand ook maar zou willen weten is op het web te vinden, de grote vraag is alleen: waar? Hoe moet je daar de meest relevante uitvissen? Jon Kleinberg, hoogleraar computerwetenschappen van Cornell University denkt de oplossing gevonden te hebben.




99 Procent van de Amerikaanse gezinnen is in het bezit van minstens één televisietoestel, dat gemiddeld bijna 7 uur per dag aanstaat. Het gemiddelde huishouden heeft 2,24 tv-toestel in huis. Op een leven van 65 jaar brengen de meeste Amerikanen er 9 televisiekijkend door (bron: Nielsen Media Research).

In het land waar de televisie en de afstandsbediening zijn uitgevonden is ook de anti-televisiebeweging het sterkst. De organisatie TV Free America (TVFA) gruwt van het medium en organiseert elk jaar een televisieloze week. Volgens eigen zeggen zetten elk jaar miljoenen huishoudens de televisie uit tijdens de nationale 'TV-Turnoff Week'. Televisiekijken bedreigt niet alleen het gezinsleven (bij 66 procent van de gezinnen staat de tv aan tijdens het avondeten), maar is ook gevaarlijk voor de gezondheid, aldus TVFA. De gemiddelde Amerikaan is op zijn achttiende getuige geweest van 200.000 gewelddaden, waaronder 40.000 moorden, op televisie. Volgens de American Psychiatric Association heeft al dit geweld een negatieve invloed op het gedrag van kinderen. Veel televisiekijkers voldoen aan de criteria van klinische verslaving. Ook de lichamelijke gezondheid is in gevaar, zegt de TVFA. Mensen worden te dik omdat ze niet meer bewegen of te dun omdat ze anorexia krijgen van alle slanke tv-sterren die ze zien.

Op de website van TV Free America zijn enthousiaste reacties te lezen van mensen die het tv-loze leven ontdekt hebben. ,,Ik slaap beter en praat weer met mijn vrouw'', schrijft Paul Cooney.

(www.tvfa.org)

NRC Webpagina's
23 MEI 1998



( a d v e r t e n t i e s)
Rabobank - Maak uw eigen financiele site

BMW - huisselectie showroom

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)