U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 
ABN-Amro Jaarverslag 1997


  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Akashi: val Srebrenica geen Frans complot
NEW YORK, 25 APRIL. De val van de Bosnische moslim-enclave Srebrenica op 11 juli 1995 is niet het gevolg geweest van een Frans 'complot' om van de enclaves af te komen en de weg vrij te maken voor luchtaanvallen tegen de Bosnische Serviërs. Dit zegt de oud-gezant van de Verenigde Naties in ex-Joegoslavië, Yasushi Akashi, vandaag in een vraaggesprek met dezekrant.

Bolkestein kandidaat voor premierschap
DEN HAAG, 25 APRIL. VVD-leider Bolkestein is de enige kandidaat namens zijn partij voor het premierschap, mocht de VVD bij de komende verkiezingen de grootste partij worden. Toch blijft de VVD voorstander van het aanblijven van PvdA-leider Kok als premier, in dien de liberalen slechts één of twee zetels meer veroveren dan de sociaal-democraten bij de Tweede-Kamerverkiezingen van 6 mei. Dat zei Bolkestein gisteravond tijdens een televisiedebat met Kok voor de televisiezender RTL5.

Nieuwe Belgische ministers benoemd
BRUSSEL, 25 APRIL. Louis Tobback, voorzitter van de Vlaamse Socialistische Partij, wordt de nieuwe Belgische minister van Binnenlandse Zaken en vice-premier. Het kamerlid Tony van Parys van de Christelijke Volkspartij is benoemd tot minister van Justitie. Hun benoeming gisteravond volgde op het aftreden van de ministers Johan Vande Lanotte (SP) en Stefaan de Clerck (CVP), die de politieke verantwoordelijkheid namen voor de kortstondige ontsnapping donderdag van de van kindermoorden verdachte Marc Dutroux.

Top Aegon heeft riantste regeling aandelenopties
ROTTERDAM, 25 APRIL. De Aegon-top beschikt over de riantste optieregeling in het Nederlandse bedrijfsleven. De 200.000 aandelenopties die de vier bestuurders van het verzekeringsconcern vorig jaar ontvingen, zijn op papier 25 miljoen gulden waard. Uit voorgaande jaren hebben de vier nog eens opties ter waarde van 120 miljoen gulden tegoed.

Aanval Kroaten op VN-werkers
SARAJEVO, 25 APRIL. Honderden Bosnische Kroaten hebben gisteren in de stad Drvar politiewaarnemers van de VN met stenen bekogeld en auto's in brand gestoken. De VN-waarnemers liepen lichte verwondingen op. Zij werden door troepen van de internationale vredesmacht ontzet en geëvacueerd.

Bommelding op VVD-vergadering
EGMOND, 25 APRIL. Voor de tweede achtereenvolgende avond is gisteren een verkiezingsbijeenkomst van de VVD voortijdig afgebroken na een bommelding. Dat gebeurde in Egmond. De avond daarvoor was dat in Alphen a.d. Rijn.

Kritiek op kosten van bestuur VVN
DEN HAAG, 25 APRIL. Een aantal organisaties, waaronder Amnesty International, heeft ernstige kritiek op de kosten die het dagelijks bestuur van de Vereniging VluchtelingenWerk Nederland (VVN) maakt. Inclusief honorering bedragen die 400.000 gulden per jaar.

Meer steun voor akkoord Ulster
BELFAST, 25 APRIL. Twee Noord-Ierse paramilitaire groepen, de Ulster Defence Association en de Ulster Freedom Fighters, hebben steun betuigd aan het vredesakkoord over Noord-Ierland. Zij zeggen zich in een gezamenlijke verklaring ,,ongemakkelijk'' te voelen over elementen van het akkoord, maar bevelen het toch aan bij hun leden.

Meeste branden Borneo gedoofd
JAKARTA, 25 APRIL. De meeste bosbranden in Oost-Kalimantan op Borneo zijn gedoofd. Dat komt doordat het is gaan regenen en doordat er weinig over is wat nog wil branden, zo heeft een functionaris van het ministerie van Milieu in Jakarta verklaard.

NRC Webpagina's
25 APRIL 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)