U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

VPRO's muzikale goudschat
Een jaar geleden begon Oscar Smit met het opruimen van oude geluidsbanden in de villa's van de VPRO. De verhuizing naar het nieuwe gebouw in het Media Park zat er aan te komen. De talloze banden die overal op stapels lagen moesten nodig op hun bruikbaarheid bekeken worden. Anton Smit schoonde op, ontdekte en verbaasde zich.




Veronica presenteert op de website van de zender een praktisch en informatief programma-overzicht: de Multiguide. De interactieve gids is een uitgave van Veronica Uitgeverij en biedt behalve een radio- en televisiegids ook een spoorboekje voor evenementen op Internet. Via verschillende ingangen kan de bezoeker programmagegevens en achtergrondinformatie opvragen. Er kan op dag, zender en medium gezocht worden. Wie wil weten wat er vanavond op Nederland 3 te zien is, klikt op zaterdag en Nederland 3. Er verschijnt een uitgebreid overzicht met korte beschrijvingen en links naar aanvullende webpagina's. Wie zaterdagmiddag naar Urbania, een Stadstriptiek wil kijken en wil weten wie dit NPS-programma over 'boeiende stedelingen' maakt, wordt keurig doorgelinkt naar de Urbania-site van de NPS.

De redactie van de Multiguide streeft ernaar om voor alle programma's die een eigen webpagina hebben links op te nemen. In tegenstelling tot Veronica maken de andere omroepen van de Holland Media Groep, RTL4 en RTL5, nauwelijks gebruik van het Web om achtergrondinformatie over de eigen programma's aan te bieden.

Volgens een woordvoerder van Veronica dient de gids, die alle programmagegevens van in Nederland te ontvangen televisie- en radiozenders bevat, als aanvulling op de papieren Veronica gids. ,,De uitgever is niet bang dat mensen hun abonnement op de papieren gids gaan opzeggen omdat ze nu gratis op Internet programma-informatie kunnen opvragen. De Multiguide is bedoeld als extra service'', zegt een woordvoerder.

(www.veronica.nl/multiguide)

NRC Webpagina's
25 APRIL 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)