U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Amerika dreigt Milosevic met val van regering
WASHINGTON, 4 MAART. De Amerikaanse regering heeft de Joegoslavische president Slobodan Milosevic voorgehouden dat zijn regering zal 'ineenstorten' als er geen eind komt aan het geweld in Kosovo.

Medici om te hoge declaraties aangepakt
DEN HAAG, 4 MAART. De Economische Controledienst (ECD) heeft vorig jaar tegen 14 medisch specialisten en fysiotherapeuten proces-verbaal opgemaakt. Zij hadden samen ruim een miljoen gulden te veel gedeclareerd, onder meer door 'fantasietarieven' te hanteren voor manuele therapie.

Weizman blijft toch president van Israel
TEL AVIV, 4 MAART. Ezer Weizman (73) is vanmiddag in een geheime stemming met 63 tegen 49 stemmen bij zeven onthoudingen door de Knesset voor een tweede ambtstermijn van vijf jaar als president van Israel gekozen.

Duitser bekent massamoord in Majdanek
STUTTGART, 4 MAART. De Duitse politie heeft gisteren in Stuttgart een achtenzeventigjarige man gearresteerd die verdacht wordt van misdaden tegen de menselijkheid. De verdachte, wiens naam nog niet is vrijgegeven, heeft toegegeven, aldus het openbaar ministerie, in november 1943 in twee dagen tijd vijfhonderd mensen te hebben doodgeschoten in het concentratiekamp Majdanek in Polen. Hem wordt betrokkenheid bij de moord op in totaal 70.000 mensen ten laste gelegd.

N-Ierland: twee doden bij aanslag
LONDEN, 4 MAART. Loyalistische terroristen hebben gisteravond twee vrienden, een protestant en een katholiek, gedood en twee anderen zwaar gewond bij een schietpartij in het Noord-Ierse dorpje Poyntzpass bij Newry.

Overstromingen in West-Pakistan
QUETTA, 4 MAART. Bij overstromingen in het westen van Pakistan zijn zeker 75 mensen omgekomen. Duizenden mensen zijn dakloos geworden doordat de rivier de Kechh in het district Turbat door grote regenval buiten haar oevers trad en zo'n 70 dorpen wegspoelde. Gevreesd wordt dat het dodental mogelijk oploopt tot meer dan 500.

'Voorlopig geen wijziging spelling'
ROTTERDAM, 4 MAART. De komende twintig à dertig jaar moeten geen wijzigingen in de spelling worden aangebracht. Dat zegt minister Ritzen (Onderwijs) in een vraaggesprek met Taalschrift, een uitgave van de Nederlandse Taalunie.

Rabobank groeit 'uitzonderlijk'
UTRECHT, 4 MAART. Rabobank, Nederlandse grootste spaarbank, heeft vorig jaar op beleggingsgebied ,,een uitzonderlijke groei'' doorgemaakt. De bank zag in 1997 het aantal effecten- en optieorders bijna verdubbelen, nadat de effectenzaken een jaar eerder ook al explosief groeiden.

Philips brengt WebTV in Europa
AMSTERDAM, 4 MAART. Philips brengt in september van dit jaar een kastje op de Europese markt dat surfen op Internet via de televisie mogelijk maakt. De introductie ervan in Nederland volgt waarschijnlijk eveneens dit jaar. In de VS is deze zogeheten WebTV al op de markt.

NRC Webpagina's
4 MAART 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)