U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Amerika vraagt Saoediërs niet om gebruik van bases
KOEWEIT/WASHINGTON, 9 FEBR. De Verenigde Staten zijn niet van plan Saoedi-Arabië toestemming te vragen om Saoedische bases te gebruiken voor aanvalsmissies op doelen in Irak. Washington herhaalde tegelijk dat een dergelijke aanval nog een kwestie van weken is, als Irak de wapeninspecteurs van de Verenigde Naties niet onbelemmerd toegang geeft tot zogeheten 'presidentiële plaatsen'.

Twee militairen omgekomen in Zuid-Noorwegen
LJOSLAND, 9 FEBR. Twee Nederlandse militairen zijn vanmorgen in Zuid-Noorwegen om het leven gekomen toen hun viertonner over de kop sloeg. Zes andere raakten zwaargewond. De soldaten maakten deel uit van het elfde bataljon van de luchtmobiele brigade die in Noorwegen een koudweertraining houdt. Bij het ongeluk, in de buurt van Ljosland, raakten ook enkele militairen lichtgewond. De oefening van de luchtmobiele brigade duurt tot 21 februari.

CDA-kiezers voor paars kabinet
DEN HAAG, 9 FEBR. Een meerderheid (54 procent) van CDA-kiezers is voorstander van voortgezette oppositie, zo blijkt uit een onderzoek van het bureau Intomart. Zij vinden dat de paarse coalitie na de verkiezingen moet doorgaan. PvdA-premier Kok is vooralsnog onder CDA-kiezers populairder dan de eigen lijsttrekker De Hoop Scheffer.

Samenwerking RPF en GPV
EDE, 9 FEBR. RPF en GPV gaan nauwer samenwerken in de Tweede Kamer. Binnen twee jaar beslissen de twee partijen over een fusie. Dit blijkt uit een manifest, dat de voorzitters van de Kamerfracties, Van Dijke (RPF) en Schutte (GPV), aan de partijbesturen hebben gepresenteerd.

Enoch Powell (85) overleden
LONDEN, 9 FEBR. De controversiële Britse Conservatieve politicus Enoch Powell is op 85-jarige leeftijd overleden. Powell werd in 1968 door partijleider Edward Heath aan de kant geschoven, nadat hij had opgeroepen tot stopzetting van de toelating van buitenlanders.

IJslandse winnaar Nobelprijs dood
REYKJAVIK, 9 FEBR. De IJslandse schrijver Halldor Laxness, de oudste nog levende winnaar van de Nobelprijs voor de literatuur, is afgelopen nacht in Reykjavik overleden. Hij werd 95 jaar.

Sneltram voor Randstad loopt vertraging op
ROTTERDAM, 9 FEBR. RandstadRail, een netwerk van sneltramlijnen (light rail) dat Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer met elkaar moet verbinden, loopt aanzienlijke vertraging op. Het plan om de eerste sneltrams over de Hofpleinlijn en de Zoetermeerlijn - de zogeheten pilot - op 1 januari 2000 te laten rijden wordt vrijwel zeker niet gehaald.

NRC Webpagina's
9 FEBRUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)