U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Controle aan grenzen verscherpt
De controle aan de buitengrenzen van Nederland, in havens en op rivieren en luchthavens, wordt versterkt. Het toezicht vlak voor de grenzen met Duitsland en België wordt ook uitgebreid.


E C O N O M I E :


Kohl geeft doelstelling halvering op
De Duitse bondskanselier Kohl heeft gisteren zijn doelstelling om de werkloosheid in de periode tot 2000 te halveren moeten opgeven. Eerder op de dag gepubliceerde cijfers over december hadden duidelijk gemaakt dat dat streven volstrekt onhaalbaar is.


H O O F D A R T I K E L :


Gevang en geweld
De gewelddadige dood van Meindert Tjoelker maakte in september een massaal protest los in het hele land: dit nooit weer. Maar hoe? Er zijn initiatieven genomen om de horeca aan te spreken op zijn verantwoordelijkheid voor beschonken klanten en in verschillende regio's is de discussie over een betere inzet van de politie in de uitgaansuren met nieuwe aandrang op de politieke agenda geplaatst. De berechting van de verdachten in de dood van de jonge Fries in Leeuwarden heeft echter de grootste weerslag gehad. Er is een wijdverbreide onvrede met de uitgedeelde straffen.


S P O R T :


Ritsma leidt bij EK in Helsinki
Schaatser Rintje Ritsma stevent in Helsinki af op de Europese titel voor allrounders. Ritsma won de vijfduizend meter, nadat hij op de 500 meter als tweede was geëindigd.


C O L U M N :



F A X aan Winnie Sorgdrager

Lieve Winnie,Vannacht had ik zo'n rare droom. Ik werd samen met een van mijn broers verschrikkelijk in elkaar geschopt door een mannetje of vier. Het ging er allerminst zachtzinnig aan toe. Waarom? We hadden iets doms gezegd. Wat? 'Kappen', riep ik naar een paar jongens die fietsen in de gracht stonden te smijten. En mijn broer riep ook zoiets.


Z A T E R D A G S B I J V O E G S E L :


Schuld en boete
Recente vertalingen van Fjodor Dostojevski's roman over de tragische moordenaar Raskolnikov heten Misdaad en straf, een letterlijke weergave van de Russische titel. De ouderwetse Nederlandse titel, Schuld en boete, vind ik nog altijd mooier. In deze woorden klinkt naar mijn gevoel beter het (christelijke) thema door van de schuldbelijdenis en boetedoening als enige redding voor de door zonden geteisterde menselijke ziel.


NRC Webpagina's
10 JANUARI 1998

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)