` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Vliegramp met 747 op Guam eist 224 levens
TOKIO, 6 AUG. Een Zuid-Koreaanse Boeing 747 met 254 mensen aan boord is vanmorgen neergestort op het Amerikaanse eiland Guam in de Stille Oceaan. Van hen hebben 32 inzittenden de klap overleefd. Twee mensen bezweken later aan hun verwondingen. Het ongeluk met vlucht 801 van Korean Air had plaats tijdens het inzetten van de landing in zware regen rond twee uur 's nachts lokale tijd. Volgens eerste berichten zou de piloot een noodmelding hebben gedaan kort nadat hij toestemming had gekregen voor de landing. Volgens sommige getuigen explodeerde het vliegtuig voordat het in de jungle neerstortte en geheel uitbrandde. De passagiers waren hoofdzakelijk Zuid-Koreaanse toeristen, van wie sommigen op huwelijksreis, op weg naar het tropische vakantie-eiland.

Strafrechtelijk onderzoek naar chemiehandel Vos
ROTTERDAM, 6 AUG. Het Openbaar Ministerie in Den Haag heeft gisteren besloten tot een strafrechtelijk onderzoek naar Vos bv. Het Alphense bedrijf wordt volgens persofficier S. Horstink verdacht van dood door schuld. Vos bv leverde in 1995 onzuivere glycerine aan een Haïtiaans farmaceutisch bedrijf via een Duitse tussenhandelaar. Zeker zestig kinderen kwamen vorig jaar om het leven, nadat ze een met de glycerine vervaardigde koortswerende paracetamolsiroop hadden ingenomen.

Varkenspest nu ook in Overijssel
DALFSEN, 6 AUG. De varkenspest heeft zich, na Noord-Brabant, Limburg en Gelderland, nu ook verspreid naar de provincie Overijssel. De ziekte is gisteren geconstateerd op het bedrijf van varkenshouder A. Besten in Hoonhorst, een kerkdorp van de gemeente Dalfsen. Alle 575 varkens van het bedrijf zijn vandaag afgemaakt.

Verlies aan banen rond Schiphol nog onduidelijk
SCHIPHOL, 6 AUG. Het effect op de werkgelegenheid van de gisteren ingevoerde vermindering van het aantal nachtvluchten op Schiphol is erg onduidelijk. Uit een eerste inventarisatie van de Vervoersbond FNV blijkt dat in de vrachtafhandeling tweehonderd banen op de tocht staan als de luchtvaartmaatschappijen EL Al en Polar hun dreigementen waarmaken en Schiphol daadwerkelijk de rug toekeren.

VVD wil aparte staatssecretaris immigratiezaken
DEN HAAG, 6 AUG. De VVD wil in een volgende kabinetsperiode een aparte staatssecretaris voor immigratiezaken. Deze bewindspersoon moet meer te zeggen krijgen dan de huidige staatssecretaris van Justitie. Dit betoogt het Tweede-Kamerlid voor de VVD en woordvoerder vreemdelingenzaken J. Rijpstra vandaag in een vraaggesprek met deze krant.

Kosmonauten op weg naar de Mir
MOSKOU, 6 AUG. De Russische kosmonauten Anatoli Solovjov en Pavel Vinogradov zijn na een succesvolle lancering vanaf de lanceerbasis in Baikonoer, om half zes gistermiddag, op weg naar het ruimtestation Mir. Zij moeten het komend half jaar reparaties verrichten om de beschadigde Mir weer bewoonbaar te maken.

Nieuwe kans voor Albanezen
ROTTERDAM, 6 AUG. De rechtbank voor asielzaken in Haarlem, de vreemdelingenkamer, wil enkele zaken heropenen van Albanezen afkomstig uit Kosovo die in Nederland om asiel hebben gevraagd en wier verzoek is afgewezen.

Samenwerking EU-Congo hervat
KINSHASA, 6 AUG. De Europese Unie is bereid de economische samenwerking met Congo, voorheen Zaïre, na een onderbreking van vijf jaar te hervatten. Dat hebben drie EU-ministers gisteren in de Congolese hoofdstad Kinshasa gezegd aan het einde van een tweedaags bezoek.

Jongmans in halve finale
ATHENE, 6 AUG. Stella Jongmans heeft zich vanmorgen bij de wereldkampioenschappen atletiek in Athene vrij gemakkelijk geplaatst voor de halve finale op de 800 meter. De Nederlandse atlete eindigde als tweede in haar serie.

NRC Webpagina's
6 AUGUSTUS 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)