` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Missie naar Albanië, geen troepen
APELDOORN, 17 MAART. De Europese Unie stuurt vandaag een onderzoeksmissie naar Albanië om er te peilen hoe de EU kan bijdragen aan de oplossing van de crisis. De EU ziet geen heil in het sturen van een interventiemacht, zo besloten de EU-ministers van Buitenlandse Zaken dit weekeinde in Apeldoorn.

Winning Drents gas heroverwogen na aardschokken
ASSEN, 17 MAART. De Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) sluit niet uit dat de aardgaswinning bij het Drentse Roswinkel wordt stopgezet. De winning van aardgas wordt gezien als een mogelijke oorzaak voor de aardschokken, die zich in de omgeving geregeld voordoen.

Jakarta getroffen door aardschok
JAKARTA, 17 MAART. Een krachtige aardschok gevolgd door een serie naschokken in Jakarta dreef vandaag duizenden mensen in het zakencentrum van de stad de straten op. De eerste schok, om 15.08 uur plaatselijke tijd, had een kracht van 6.1 op de schaal van Richter. Er waren nog geen berichten over slachtoffers of schade.

De Gouden Uil 1997 toegekend
BRUSSEL, 17 MRT. De schrijvers A.F.Th.van der Heijden, Elsbeth Etty en Joke van Leeuwen hebben De Gouden Uil 1997 gewonnen. De jury van de Nederlands/Vlaamse boekenprijs heeft dat zaterdag bekendgemaakt.

Victor Vasarely (88) overleden
PARIJS, 17 MAART. De Franse schilder van Hongaarse afkomst Victor Vasarely, een van de pioniers van de zogeheten op-art, is in de nacht van zaterdag op zondag in Parijs overleden. Hij werd 88 jaar.

Beter toezien op oplosmiddelen
ROTTERDAM, 17 MAART. Nederlandse werkgevers doen te weinig om hun personeel tegen blootstelling aan organische oplosmiddelen te beschermen. Een groot deel van de werkgevers is zich niet eens bewust van de gezondheidsgevaren van oplosmiddelen. Dat concludeert de Arbeidsinspectie op grond van een onderzoek.

Turkije in principe welkom in EU
APELDOORN, 17 MAART. Turkije blijft uitzicht houden op het lidmaatschap van de Europese Unie. Dat hebben de ministers van Buitenlandse Zaken van de EU gisteren eensgezind verklaard. De ministers waren het afgelopen weekeinde in Apeldoorn bijeen voor informeel overleg.

Dierenasiels boordevol katten
DEN HAAG, 17 MAART. Opvangcentra voor katten zonder eigenaar kunnen de toestroom nauwelijks verwerken. Dierenasiels kregen vorig jaar te maken met bijna 42.000 katten. De Dierenbescherming roept katteneigenaren op hun dieren te laten steriliseren.

Varkenspest in Gelderland
DEN HAAG, 17 MAART. De varkenspest heeft zich afgelopen weekeinde uitgebreid naar Gelderland. Een bedrijf in Ammerzoden met ruim vijftienhonderd varkens is met het virus besmet geraakt. Rondom dit bedrijf is een vervoersverbod voor dieren en mest ingesteld.

PvdA: drempel referendum hoger
DEN HAAG, 17 MAART De Tweede-Kamerfractie van de PvdA vindt dat de drempel voor het houden van lokale referenda moet worden verhoogd. Dit zei het Kamerlid Rehwinkel vanmiddag desgevraagd. Rehwinkel constateert dat het lokale referendum, waarbij de bevolking een besluit van de gemeente kan terugdraaien, ,,met een zekere regelmaat'' wordt gebruikt. ,,Een referendum moet echt een uitzondering blijven'', aldus Rehwinkel.

NRC Webpagina's
17 MAART 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland


Nu ook los
verkrijgbaar
in Italië

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)