U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Films op tv

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :
2 Vandaag. Reportage over kinderarbeid in Engeland. Verder aandacht voor nieuwe voorstellen in de Wet op de economische mededinging. Als de wet wordt aangenomen mogen supermarkten onderling geen prijsafspraken meer maken. De kleine supermarkten zien die regeling met vrees tegemoet omdat ze dan niet meer op kunnen tegen de grote supermarkten. Ned.2, 17.35-18.43u.

Studio RKK. Uitvoerig aandacht voor de dood van journalist Ad Langebent. Verder een gesprek over de geestelijke nood onder boerengezinnen die hun varkens voor vernietiging moeten laten afvoeren en een reportage over een speciale vorm van vasten. Ned.1, 19.00-19.29u.

Ruby Wax does the season (6). Serie waarin Ruby Wax zes typisch Britse, belangrijke sociale en sportieve evenementen bezoekt. Tot slot de Skandia Life Cowes week. Ned.3, 20.30-21.00u.

Tomorrow's world. Speciale aflevering vanuit Kenia, waar olifanten een probleem vormen voor de oogst. Met speciale hekken proberen boeren de dieren van hun land te houden. BBC1, 20.30-21.00u.

Bewogen beeld: Somebody's son. Britse documentaire over Lorraine, moeder van vier kinderen van wie er drie aan drugs verslaafd zijn. Lorraine voert samen met andere moeders actie tegen dealers en probeert door middel van voorlichting jonge kinderen van drugs af te houden. Ned.3, 21.02-21.25u.

Dossier Weerwerk. Aandacht voor de zeventien jaar durende strijd van de filmer Loet Steenbergen tegen het vuilverwerkingsbedrijf VAM in Wijster. Steenbergen komt tijdens het maken van een bedrijfsfilm in een prikkelende zwarte stofwolk terecht en wordt zeven maanden later voor tachtig procent arbeidsongeschikt. Ned.3, 21.25-21.52u.

Yoy: Op eigen kracht. Portret van twee Kaapverdische jongeren uit Rotterdam. Ned.1, 21.58-22.26u.

Modern times: Mangetout. Over een peulvrucht die in Zimbabwe wordt geproduceerd en naar Groot-Brittannië wordt geëxporteerd. De Zimbabweanen zelf eten de vrucht niet; het overschot wordt gebruikt als veevoer. BBC2, 22.00-22.50u.

Papa Adolfo. Het Braziliaanse havenstadje Fortaleza kent veel kinderprostitutie en sekstoerisme. Terwijl de Braziliaanse regering het probleem negeert, probeert arts en priester Papa Adolfo kinderprostituées te helpen. Ned.2, 22.51-23.15u.

Close-up: Cola zendelingen. Bekroonde Australische documentaire over een theatergroep die namens bedrijven als Coca Cola en Unilever probeert de inheemse bevolking van Papoea Nieuw-Guinea voor hun produkten te winnen. Ned.1, 22.26-23.24u.

Teevee Studio. Onderhoud met de president van het amusementsconcern Endemol John de Mol. Ned.1, 23.24-23.59u.

Nova. Discussie over de rol van de hulpverlening die zich steeds meer vergelijkt met de reclamewereld en waarin overdrijven is toegestaan. Ook een reportage over twee journalisten in het door varkenspest geteisterde gebied in Brabant. Ned.3, 22.34-23.04u.

Den Haag vandaag. Discussie tussen VVD-fractievoorzitter in de Tweede Kamer F. Bolkestein en lid van de commissie Vrede en Veiligheid E.P. Wellenstein over het al of niet uitbreiden van de NAVO. Ned.3, 23.04-23.20u.

VPRO-Laat: On the edge. Een programma over smaak en wansmaak, over de fascinatie van een aantal kunstenaars voor kwaad, dood, seks en geweld. Alexander Oey praat onder anderen met Andres Serrano, van wie in het Groninger Museum de expositie The History of Sex te zien is, met essayist en literair criticus Arnold Heumakers, met beeldend kunstenaar Marina Abramovic en met filmmaker David Lynch. Ned.3, 23.20-0.11u.

NRC Webpagina's
26 FEBRUARI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)