U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Vooral ouders bellen onderwijstelefoon
Niet scholieren maar hun ouders maken het meest gebruik van de telefonische advieslijn over veiligheid op scholen, de Onderwijstelefoon. In totaal hebben 1.418 ouders, leerlingen, leraren en schoolleiders gebruik gemaakt van de Onderwijstelefoon die eind 1995 is geopend. Ze hadden met name vragen over pesten, fysiek geweld en seksueel geweld.



Dostojevski-epilepsie
De technologische vooruitgang leidt niet alleen tot nieuwe geneeswijzen maar ook tot nieuwe ziektebeelden. Laatst zag ik een beschrijving van een 'mobiele telefoonschouder'.



Wel omroepgeld gehandicapten
DEN HAAG, 26 FEBR. Mensen met een zware lichamelijke of verstandelijke handicap krijgen geen vrijstelling van de verplichte kijk- en luisterbijdrage. Staatssecretaris Terpstra (Ouderenbeleid) en haar collega Nuis (Mediabeleid) zien geen aanleiding de regeling voor bewoners van verzorgingstehuizen ook toe te passen op de AWBZ-inrichting. Bewoners van verzorgingstehuizen, in casu bejaarden, hoeven vanaf 1 juli niet meer zelf aan de kijk- en luisterbijdrage te voldoen.



Onderscheiding NRC Handelsblad
ROTTERDAM, 26 FEBR. De American Society of Newspaper Design heeft twee vorig jaar verschenen pagina's van NRC Handelsblad bekroond met een Silver Award. Het betreft voorpagina's van het Zaterdags Bijvoegsel (XXL, Laaglanders schieten de hoogte in, 23 maart 1996) en de themabijlage Profiel (Hersenen, 10 oktober 1996). Vier andere pagina's van deze krant kregen een eervolle vermelding. De jury beoordeelde 9.725 pagina's, ingezonden door circa 250 kranten uit 24 landen. In totaal werden in diverse categorieën 16 gouden en 81 zilveren onderscheidingen toegekend.



BIBLIOTHEKEN - Het NBLC, de Vereniging van Openbare Bibliotheken in Nederland, heeft de bibliotheken in het Franse Marignane, Orange en Toulon aangeboden de abonnementskosten te betalen van kranten en tijdschriften die het Front National uit de openbare leeszalen wil weren. Het NBLC heeft in een brief aan de Franse zusterorganisaties zijn verontrusting uitgesproken over de betutteling. Het Front won de gemeenteraadsverkiezingen in de drie betrokken gemeenten. De partij wil 'niet-Franse' publicaties uit de bibliotheek weren.



NRC Webpagina's
26 FEBRUARI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)