NIEUWS | TEGENSPRAAK | SUPPLEMENT | AGENDA | ARCHIEF | ADVERTENTIES | SERVICE 

OVERGEWICHT
PORTRETTEN
HUNKEREN
LANGZAAM LIJNEN
OORZAKEN
INDUSTRIE
BEHANDELING
CHIRURGIE
ORGANISATIES
PSYCHE
AFVALLEN
CIJFERS
BOEKEN
ANTI-DIEETDAGOverzicht eerdere
afleveringen Profiel

Verdriet


Foto: Evelyne Jacq

Monica Heijman van Egten (37)
beroep: afgekeurd (vroeger bloemiste en verkoopster)
ggewicht: > 100 kg

,,Mijn rug en mijn benen doen altijd pijn. Er staat dag en nacht spanning op, Ik ben bang dat mijn vel nog eens knapt. Gelukkig heb ik een nieuwe huisarts die me nu plaspillen geeft, waardoor het vocht afneemt. Iedere dag wil ik wat gaan doen om af te vallen, maar dan ben ik zo bang dat het niet lukt, dat ik er maar niet aan begin. Zes jaar geleden ben ik bijna 100 kilo afgevallen - ik voelde me weer een jong meisje. Vroeger was ik namelijk ook niet dik. Op mijn achttiende ging ik met een groepje vrienden naar Spanje. In drie weken ben ik toen 20 kilo aangekomen. Ik moest meteen naar het ziekenhuis, maar ze begrepen niet hoe het kwam. Gelukkig had ik mijn man al op m'n zeventiende ontmoet en met hem ben ik ook getrouwd. Hij zegt dat hij altijd voor me zal zorgen. Lief hè? Als ik hem vraag of hij niet verlangt naar slanke meisjes, zegt hij dat hij altijd weer blij is me te zien.

,,Sinds een jaar speel ik saxofoon. Ik heb een hartstikke leuke leraar en die komt bij me thuis. We zijn nu verhuisd, maar ik denk dat ik het weer oppik. Dan voel ik me zo tof. En m'n man vind het ook prachtig. Zelfs de hond komt dan naast me liggen. Ik werd laatst gevraagd om als Big Mama in het voorprogramma van de plaatselijke disco te spelen. Maar dat heb ik afgezegd, want ik durfde het niet. Ik voel me dan niet prettig, weet je, ik walg altijd van mezelf.

,,Mensen weten niet wat je doormaakt. Iedereen die heel erg dik is heeft ergens verdriet. Meestal heeft dat met vroeger te maken. Met liefde en knuffelen. Ik voer ook al heel lang een strijd, maar daar wil ik nu niet over praten.''

NRC Webpagina's
28 APRIL 2000


Pauline Wehkamp
Marischka Borgman
Jananda Spithof
Wanda Hinrichs

   Bovenkant pagina


NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl) APRIL 2000