NIEUWS | TEGENSPRAAK | SUPPLEMENT | AGENDA | ARCHIEF | ADVERTENTIES | SERVICE 

OVERGEWICHT
PORTRETTEN
HUNKEREN
LANGZAAM LIJNEN
OORZAKEN
INDUSTRIE
BEHANDELING
CHIRURGIE
ORGANISATIES
PSYCHE
AFVALLEN
CIJFERS
BOEKEN
ANTI-DIEETDAGOverzicht eerdere
afleveringen Profiel

Boeken

Een selectie uit aanbod boeken over afvallen en/of gezond eten:

Levenslang lekker eten Diëtisten Nelleke Stegeman en Trudy Crouwers stelden in samenwerking met de Diabetesvereniging Nederland een zeer informatief kookboek samen voor mensen met diabetes. Als mensen met overgewicht het dieet zouden volgen van een gemiddelde suikerpatiënt - weinig calorieën, zeer afwisselend maar regelmatig eten én veel bewegen - hebben zij grote kans af te vallen zonder poespas. Uitgeverij De Driehoek, Amsterdam. ISBN 90 6030 596 5. 27,50 gulden.

10 Gouden tips voor een goed gewicht Pas verschenen, zeer toegankelijk geschreven zelfhulpboek voor mensen die gebukt gaan onder eetproblemen en als gevolg daarvan ook andere problemen hebben. Aan de hand van 10 gouden tips over eten, drinken en leven geeft diëtiste en filosofe Frederike de Jong een overzicht van alle mogelijkheden met bijbehorende oefeningen die uiteindelijk moeten leiden tot een goed gewicht. Uitgeverij Elmar, Rijswijk. ISBN 90 389 09 87. 29,50 gulden.

Maak je niet dik Psychotherapeut Gerbrand van Hout schreef naar aanleiding van zijn eigen overgewicht en afvalpogingen een boekje over de mogelijkheden die bestaan om eet- en drinkgewoonten te veranderen. Want diëten helpen niet als je van lekker eten houdt, maar andere eetpatronen wel. Uitgeverij Boom, Amsterdam. ISBN 90 5352245. 26,50 gulden.

Mooi dik is niet lelijk Nieuwe editie van de antidieet bestseller uit de jaren zeventig van de Engelse psychotherapeute en schrijfster Susie Orbach. Uitgeverij Bert Bakker, Amsterdam. ISBN 90 351 2036 1. 42,95 gulden.

Overgewicht Doris Wolf schreef naar aanleiding van de ervaringen in haar praktijk een zelfhulpboek voor mensen met overgewicht. Zij legt de nadruk op de psychische denkwereld en eetgewoonten. Uitgeverij De Driehoek, Amsterdam. ISBN 90 6030 548 5. 27,50 gulden

NRC Webpagina's
28 APRIL 2000


   Bovenkant pagina


NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl) APRIL 2000