NIEUWS | TEGENSPRAAK | SUPPLEMENT | AGENDA | ARCHIEF | ADVERTENTIES | SERVICE 

FOTOGRAFIE
ENGAGEMENT
HANDEL
RESTAURATIE
FORMAAT
BIËNNALE
FOTOGRAFEN
EXPOSITIES
INSTITUTEN
INTERNETOverzicht eerdere
afleveringen Profiel

INTERNET


Het aantal websites voor fotografen is ontelbaar. Voorbeelden:

www.fotoplaza.nl
Voor beginnende fotografen. Handige tips, wedstrijden, deskundig advies van professionals en nog veel meer. Wie doorklikt bij 'wegwijzer' komt terecht in een woud van merknamen, fotoclubs, fotobladen en opleidingen.

www.rit.edu/~andpph/
Meepraten over de nieuwste fotografische ontwikkelingen. Webmaster Davidhazy heeft een overzicht samengesteld van vijftig chatgroepen - in het Engels, Spaans, Portugees, Grieks en Zweeds.

www.gonbuurman.nl
De Nederlandse Gon Buurman is gespecialiseerd in portretfotografie. Persoonlijke hoogtepunten op haar overzichtelijke website.

www.artnet.com
Aankondigingen van tentoonstellingen en publicaties. Ook kan een bod worden uitgebracht op beroemde of minder beroemde foto's ('Kenny putting on make-up' van Nan Goldin bijvoorbeeld). Columns en essays.

www.nfi.nl
Site van het Nederlands Foto Instituut. Overzicht van tentoonstellingen, symposia en andere wetenswaardigheden. Goede selectie van links naar onder meer webmagazines, (opleidings)instituten, festivals en Nederlandse fotografen.

www.worldpressphoto.nl
Waar en wanneer vindt de uitreiking van de World Press Photo plaats? Wie waren dit jaar de prijswinnaars? Het antwoord op deregelijke vragen is te vinden op de website van de gelijknamige organisatie. Ook informatie over masterclasses en seminars.

www.gms.lu/eye
Mooi vormgegeven website met werk van Nederlandse en Belgische persfotografen. Informatie over de Zilveren Camera en zoekmachine met namen van een vijftigtal fotografen. Artikelen, columns en diverse links.

NRC Webpagina's
30 MAART 2000


   Bovenkant pagina


NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl) MAART 2000