Schrijf een boodschap in het Millennium-gastenboek!

Krekel
Krekel
Als u dit
nu niet leest,
is het ergens
goed fout gegaan


Dit is een speciale site van NRC Handelsblad die gedurende het millenniumweekeinde voortdurend is geactualiseerd. De reguliere nieuwssite verschijnt vanmiddag om 16.00 uur.

Millennium-bug bijt niet
De 'millennium-bug' weigert zich te manifesteren. Nadat ook de Amerikaanse westkust het nieuwe millennium is ingegaan en alle zeven erkende kernmogendheden (VS, Rusland, China, Engeland, Frankrijk, India en Pakistan) in het jaar 2000 zijn aangekomen, kan veilig de conclusie worden getrokken dat het zo gevreesde Y2K-probleem nergens voor grote moeilijkheden heeft gezorgd. 'Y2K bug fails to bite', meldt de website van de BBC. (1 januari, 10.24 uur)

Uur 00 en daarna
DE MILLENIUMWISSELING is op het eerste gezicht een normale nieuwjaarsnacht geworden. Drank, goede voornemens, vuurwerk en her en der wat ongelukken: meer valt vooralsnog niet te melden.
(Hoofdredactioneel commentaar, 1 januari, 00.28 uur)

Van Boxtel 'zeer content'
Minister Van Boxtel (Grote Steden- en Integratiebeleid) is 'zeer content' over de wijze waarop Nederland het nieuwe millennium is binnengegaan.
(1 januari, 14.43 uur)

Jaarwisseling verloopt rustig
De jaarwisseling is in Nederland relatief rustig verlopen. De hulpdiensten kijken terug op een geslaagde jaarwisseling, hoewel er drie mensen door vuurwerk om het leven kwamen. In Rotterdam brak een grote brand uit. In andere steden kwam de mobiele eenheid in actie. Tientallen mensen liepen verwondingen op door vuurwerk. (1 januari, 10.33 uur)

Amerika feestend het nieuwe millennium in
In de Verenigde Staten streden Washington en New York om de eer: wie kan de jaarwisseling op de meest uitbundige wijze vieren? De feestelijkheden werden niet verstoord door computerproblemen en terroristische aanslagen. (1 januari, 08.07 uur)


De Clintons vieren de millenniumwisseling bij de National Mall, Washington DC. (Foto AP)

Hoe vieren Nederlanders de millenniumnacht?

Een team verslaggevers van NRC Handelsblad bericht gedurende de millenniumnacht vanuit de Hein Baderstraat in Sassenheim, op de grens van Noord- en Zuid-Holland.


In memoriam: Arthur Lehning
De Nederlandse anarchist en schrijver Arthur Lehning is vanochtend (Nieuwjaarsdag) op honderdjarige leeftijd in zijn Franse woonplaats overleden. Vorig jaar ontving Lehning de P.C. Hooft-prijs voor zijn beschouwend proza.
(1 januari, 17.39 uur)

Jeltsin treedt af
Boris Jeltsin is op 31 december met onmiddellijke ingang afgetreden als president van Rusland. Premier Vladimir Poetin is benoemd tot interim-president, tevens opperbevelhebber van de Russische strijdkrachten. Op 26 maart gaan de Russen naar de stembus om een nieuwe president te kiezen.
Zie verder:

 • Clinton looft Jeltsin
  (31 december, 22.24 uur)
 • Coup Kremlin
  (Hoofdredactioneel commentaar, 31 december, 17.00 uur)
 • Aftreden Jeltsin verrast en verheugt Haagse politiek
  (31 december, 17.38 uur)
 • Aftreden past in politiek scenario Kremlin
  (Nieuwsanalyse, 31 december, 15.23 uur)
 • Een breker, een bluffer, maar geen bouwer
  (Portret Jeltsin, 31 december, 15.30 uur)
 • Een man van de daad
  (Portret Poetin, 31 december, 15.40 uur)

  Kaping na acht dagen voorbij
  De kaping van een vliegtuig van Indian Airlines, met 155 passagiers aan boord, is na acht dagen voorbij. De passagiers zijn teruggekomen in Delhi, waar zij met gejuich werden ontvangen door familieleden en premier Vajpayee.


 • Bovenkant pagina  

  NRC Webpagina's NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)