U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier KLM

Nieuws

Achtergrond

British Airways

Alitalia

Northwest Airlines

Financieel

Links




Reacties

Fusieplan KLM-BA vertraagd

Door een onzer redacteuren
AMSTERDAM, 26 JULI. KLM en British Airways dienen hun fusievoorstel later bij de Europese Commissie in dan de geplande eerste week van augustus. KLM-bestuursvoorzitter L. van Wijk kon hier gisteren na afloop van de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering geen verklaring voor geven. Wel zei Van Wijk dat de 'onofficiële gesprekken' met de Brusselse autoriteiten gewoon doorgaan.

Van Wijk gaf aan "voorzichtig optimistisch" te zijn over het verdere verloop van de onderhandelingen met British Airways. Ook zei hij dat de concerns tijdens de onderhandelingen niet voor verrassingen zijn komen te staan: "In dit soort zaken doe je je huiswerk."

De periode van twee maanden van exclusief onderhandelen tussen KLM en British Airways loopt op 1 augustus af. KLM en BA zouden in de eerste week van augustus een principe-akkoord tekenen. "We komen er wel uit", was de inschatting van Van Wijk gistermiddag, maar of de ondertekening van een akkoord eveneens vertraging had opgelopen kon hij niet zeggen. Hij noemde de exclusiviteitsperiode "niet heilig". Behalve het overleg tussen de bedrijven zelf en met Brussels, spelen ook de luchtvaartpolitieke aspecten bij een mogelijke overname van KLM door British Airways een rol. Een Open Skies-akkoord tussen Groot- Brittannië en de VS kent al jaren een impasse. Van Wijk noemde zo'n verdrag van groot belang voor een fusie, om de samenwerking met Northwest te behouden.

NRC Webpagina's
26 juli 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad