U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier KLM

Nieuws

Achtergrond

British Airways

Alitalia

Northwest Airlines

Financieel

Links




Reacties

'Malpensa krijgt minder verbindingen'

Door onze correspondent
ROME, 25 FEBR. Het Milanese vliegveld Malpensa, een centraal element in de samenwerkingsplannen tussen KLM en Alitalia, zal volgens de Italiaanse pers minder verbindingen krijgen dan aanvankelijk de bedoeling was van de twee luchtvaartmaatschappijen. De minister van Transport, Pierluigi Bersani, zou vandaag zijn plannen voor Malpensa presenteren in het kabinetsberaad. Rondom het middaguur waren de details daarvan nog niet bekend. Italiaanse kranten schreven vanmorgen dat Bersani minder vluchten wil overplaatsen van het kleinere, makkelijker bereikbare Milanese vliegveld Linate naar Malpensa dan aanvankelijk was voorzien.

De Corriere della Sera schrijft dat Linate zes à zeven miljoen passagiers per jaar zal houden. Het was aanvankelijk de bedoeling alleen de vluchten Rome-Milaan op Linate te houden. Dat zou tegen de twee miljoen passagiers hebben betekend voor dit vliegveld.

Een belangrijk discussiepunt was de wens van Alitalia om in het nieuwe scenario alleen directe vluchten binnen Europa toe te staan vanaf Linate. De Italiaanse maatschappij zegt veel potentiële klanten voor intercontinentale vluchten te verliezen

De KLM heeft gedreigd de samenwerking met Alitalia te verbreken als er niet snel een aanvaardbare oplossing wordt gevonden voor Malpensa. Alitalia heeft gezegd miljoenen guldens verlies per dag te lijden omdat Malpensa nog niet volledig functioneert als hub.

NRC Webpagina's
25 februari 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad