U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

NS en vakbonden bereiken akkoord
De directie van de Nederlandse Spoorwegen (NS) heeft vannacht overeenstemming bereikt met de vakbonden en de ondernemingsraad over het nieuwe werkrooster en overige arbeidsomstandigheden. De personeelscollectieven wijzen het bereikte akkoord af.

Andriessen (72) naar Newconomy
"Mijn eerste reactie was: wat moet een oude heer temidden van dat jonge spul?" Koos Andriessen (72), voormalig minister van Economische Zaken, ondernemer uit de oude economie (vatenfabriek Van Leer) is aan een tweede jeugd begonnen - op internet.

Kleinere kans onafhankelijk Montenegro
De tegenstanders van onafhankelijkheid voor Montenegro hebben gisteren een beter verkiezingsresultaat geboekt dan verwacht. Daardoor is de kans dat de bergrepubliek zich snel zal afscheiden van Servië aanzienlijk geslonken.

'Vonnis hof in strijd met de Grondwet'
De uitspraak die het Amsterdamse gerechtshof vorige week deed in de strafzaak tegen Mink K., is volgens vooraanstaande juristen in flagrante strijd met de Grondwet. Het hof bepaalde vorige week dat het openbaar ministerie de vervolging van K., die wordt verdacht van wapenhandel, moet staken, omdat justitie de verdachte in levensgevaar heeft gebracht. In het openbaar gemaakte arrest zijn belangrijke overwegingen zwart gemaakt. Die passages zijn ook niet in het openbaar voorgelezen.

Achterstand bij vergunningen
Tachtig van de honderd gemeenten in Nederland hebben een achterstand bij de verstrekking van gebruiksvergunningen voor gebouwen.

Maximale straf voor vermoorden vijfjarig meisje
De Utrechtse rechtbank heeft vanochtend de 14-jarige V.K. de maximale straf opgelegd wegens het ontuchtig betasten en vermoorden van de vijfjarige Yasmina Habchi. Hij werd conform de eis van de officier van justitie veroordeeld tot een jaar jeugddetentie en aansluitend plaatsing in een jeugdinrichting.

Democratie eis voor vrijhandel
Alleen democratische landen die de wet respecteren kunnen deelnemen aan een reusachtige vrijhandelszone in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en het Caraïbisch Gebied, die in 2005 moet ontstaan. Dit is gisteren vastgelegd in Quebec.

Alliantie van Air France en Alitalia
De Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia heeft op enkele details na overeenstemming bereikt met Air France over de vorming van een alliantie. Dat heeft de Italiaanse staatssecretaris van Algemene Zaken, Enrico Micheli, gezegd.

Nieuw geval van MKZ in Wijhe
Op een boerderij in het Overijsselse dorp Wijhe is in het weekeinde mond- en klauwzeer geconstateerd. Het is het 26ste geval in Nederland.

Twee doden bij aanslag in Israël
Bij een zelfmoordaanslag bij een bushalte in de Israëlische stad Kfar Saba zijn gisteren twee mensen omgekomen en meer dan vijftig gewond. Het was de derde aanslag in Kfar Saba binnen tien dagen.

Gijzeling Turks hotel geëindigd
Een gijzeling door pro-Tsjetsjeense gewapende mannen van tientallen hotelgasten en personeelsleden in een luxehotel in Istanbul is vanochtend zonder geweld geëindigd.

Manchester keurt v. Nistelrooij goed
Ruud van Nistelrooij is dit weekeinde medisch goedgekeurd door Manchester United. De verwachting is dat de transfer van de PSV'er deze week rond komt. PSV vraagt ongeveer 65 miljoen gulden als afkoopsom voor Van Nistelrooij.

Later regen
Vannacht enkele mistbanken en plaatselijk vorst aan de grond. Morgen eerst zon, in de middag van het zuidwesten uit regen. Matige zuidoostenwind. Middagtemperatuur rond 15 graden. Woensdag t/m zaterdag: enkele buien, vooral vrijdag ook zon. Rond 13 graden.


NRC Webpagina's
23 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad