U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Andriessen (72) naar Newconomy
"Mijn eerste reactie was: wat moet een oude heer temidden van dat jonge spul?" Koos Andriessen (72), voormalig minister van Economische Zaken, ondernemer uit de oude economie (vatenfabriek Van Leer) is aan een tweede jeugd begonnen - op internet.

Newconomy wil imago oppoetsen
Internetinvesteerder Newconomy krijgt de oud-politici Koos Andriessen en Hans Wiegel en oud-bankier Marius Jonkhart als commissaris. Dit maakte bestuursvoorzitter Maurice de Hond vandaag bekend.

KPN Qwest stelt omzetcijfers niet bij
Beleggers hebben KPN Qwest vanochtend beloond voor de mededeling dat het telecombedrijf zijn omzetverwachting voor dit jaar handhaaft, ondanks de huidige malaise in de telecomsector.

De nieuwe etherpiraten
De tijd dat je om radio te maken toestemming nodig had van het Commissariaat voor de Media is voorbij. Ook een zendvergunning van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, een door de Rijksdienst voor Radiocommunicatie goedgekeurde zender en een kabel- of etherfrequentie, heb je niet meer nodig. Iedereen kan zijn eigen radiostation beginnen op internet.

Soros en O'Reilly bieden samen op Ierse Telecom
Investeerder George Soros en de Ierse zakenman Tony O'Reilly overwegen gezamenlijk een bod uit te brengen op telecombedrijf Eircom uit Ierland. De ondernemers hebben hiertoe een consortium gevormd waarin ook de banken Goldman Sachs en Warburg zitting nemen. KPN heeft een indirect belang van 21 procent in Eircom. Het is een van de belangen die KPN wil verkopen om zijn schuldenlast van 21 miljard gulden te verlichten.


Een overwinning in de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik blijft een droom voor Michael Boogerd. De Nederlander greep gisteren opnieuw naast de zege. Meer over de wedstrijd en andere rondes staat op de Wielersite. En verder een wielerkalender, profielen van renners en een korte handleiding wielertaal. Aardig is de lijst met bijnamen van coureurs. Michael Boogerd heet ook wel 'de eeuwige glimlach'. Zelfs na zondag.
(www.teleware.net/wielersite).

NRC Webpagina's
23 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad