U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

'Zie Koekli maar als partizanen'
De kritische Russische televisiezender NTV is overgenomen door Kremlingetrouwen. De Russische tv-kijker wacht nu met spanning hoe de volgende aflevering van het satirische NTV-programma Koekli er uitziet.

Mediacoup in Rusland
Tijdens Pasen is het Russische medialandschap door een aardbeving getroffen. Zaterdag hebben veiligheidsagenten van het staatsgasbedrijf Gazprom de burelen van het televisiestation bezet en rebellerende journalisten verwijderd. Elf dagen eerder had Gazprom de directie, na een succesvolle aandelentransactie, al vervangen door eigen mensen.

Sony in mobiel pact
Elektronicabedrijf Sony en telecomconcern Ericsson praten over vergaande samenwerking op het gebied van mobiele telefoons. De ondernemingen zijn van plan de ontwikkeling, productie en marketing van de nieuwe generatie zaktelefoons te bundelen. Dit hebben beide ondernemingen vandaag bevestigd.

Telecompoot CMG duikt in het rood
De divisie mobiele communicatie van CMG zal in de eerste helft van dit jaar 30 miljoen Britse pond (100 miljoen gulden) verlies maken. Dat heeft de automatiseerder vanmorgen aangekondigd.

Apple, IBM presteren goed, winst HP daalt
Technologie-ikonen IBM en Apple hebben gisteren verrassend goede kwartaalcijfers bekendgemaakt; computerfabrikant Hewlett-Packard stelde beleggers teleur met een winstwaarschuwing. Meteen kondigde HP aan 3.000 banen van managers te gaan schrappen.

Mesjoche in soorten en maten
Nog maar net bekomen van het gebraden kippetje dat beide paasdagen werd geserveerd (Was bezahlt ist, soll herunter!), of de Lage Landen worden overstroomd door europarlementariërs die in het kader van 'achterbanwerk' aan iedereen willen uitleggen hoe belangrijk Europa wel is. Enige maanden geleden zijn door het Europarlement vier 'achterbanweken' per jaar ingesteld, meldt Elsevier. Niet iedereen gaat, want dan loopt men zijn Brusselse dagvergoeding van 529 gulden mis.

AOL Time Warner positief
AOL Time Warner, 's werelds grootste media- en internetconcern, heeft gisteren beter dan verwachte cijfers bekendgemaakt. Het verlies kromp in het eerste kwartaal van 1,5 miljard dollar in 2000 naar 1,4 miljard dollar (3,5 miljard gulden). Het verlies is te wijten aan bijzondere posten, waaronder fusiekosten. De winst voor belastingen, afschrijvingen en bijzondere posten (EBITDA) steeg met 20 procent tot 2,1 miljard dollar. De omzet nam toe met 9 procent tot 9,1 miljard dollar. Het Amerikaanse concern blijft bij zijn positieve verwachtingen voor heel 2001.


Vermijd bikinistress. Wie voor de zomer ontspannen wil lijnen, doet er goed aan een kijkje te nemen bij 'weg met de weegschaal'. De site biedt voor 24 weken opdrachten uit een werkboek met recepten en adviezen, maar nodigt ook uit tot nadenken over onze omgang met eten en lichaam door middel van vragenlijsten. Persoonlijke ontwik keling en dieet zijn even belang rijk; het gaat niet alleen om het getal maar ook om het gevoel.
(www.wegmetdeweegschaal.nl)

NRC Webpagina's
19 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad