U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Goesinski wordt niet door Spanje uitgeleverd
Het Spaanse Hooggerechtshof heeft vandaag besloten dat de Russische mediamagnaat en oligarch Vladimir Goesinski niet aan Rusland wordt uitgeleverd. Het Russische uitleveringsverzoek werd afgewezen.

Weer pijler Media Most ontmanteld
Aardgasgigant Gazprom heeft gisteren opnieuw een onderdeel van het bedrijf Media Most uit de weg geruimd. De voltallige redactie van het opinieblad Itogi vond gisteren de deur van de redactie gesloten. Bij de uitgeverij lagen meer dan zeventig ontslagbriefjes klaar.

'Verwarring' over radiofrequentie
De positie van het radiostation Business Nieuws Radio op de huidige FM- frequentie is opnieuw onduidelijk. Het Commissariaat voor de Media gaat alsnog bekijken of de nieuwszender op zijn huidige frequentie mag blijven uitzenden.

Altijd vrolijk
De televisiezender begon voor het plezier en het vermaak. De klok sloeg fun fun fun, vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week. De presentatoren zeurden nooit over de politieke chaos, over de failliete economie, over de oorlog en zijn vele doden. Het was voorjaar 1995, de 'veilige' enclave Srebrenica zou enkele weken later vallen, zevenduizend moslim-mannen zouden de dood vinden, maar de Serviërs keerden massaal hun hoofd af. Ze hadden al vier jaar oorlog op de buis gehad, het was tijd voor Pink TV.

Website-foutje bij Austrian Airlines
De Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij Austrian Airlines heeft de financiële resultaten over 2000 voortijdig moeten publiceren. Tijdens de verversing van hun website voor investeerders zijn de resultaten per ongeluk op internet verschenen. De winst (voor belasting) van Austrian Airlines steeg vorig jaar van 22,8 naar 41 miljoen euro (90,2 miljoen gulden). De omzet nem met 17,2 procent toe tot 1,7 miljard euro. Dit heeft mede te maken met de overname door Austrian van Lauda Air eind vorig jaar.

Tie Holding vindt investeerder
Softwarebedrijf Tie Holding gaat onderhands 916.665 aandelen uitgeven (7 procent van het totaal) voor een prijs van 1,20 euro per aandeel. Dat heeft het bedrijf afgesproken met een anonieme buitenlandse investeerder. Tie haalt zo 1,1 miljoen euro (2,4 miljoen gulden) op, waarmee "de onzekerheid omtrent het zelfstandig voortbestaan is weggenomen", aldus het bedrijf. (ANP)

Zwakke yen goed voor Nintendo
De Japanse fabrikant van videospelletjes Nintendo heeft in zijn vorige maand beëindigde boekjaar een hogere winst geboekt dan verwacht. Oorzaak is de zwakke yen, die een gunstige invloed had op de waarde van de buitenlandse valuta in kas, aldus het bedrijf vandaag. De nettowinst komt naar verwachting uit op 95 miljard yen (1,93 miljard gulden), in plaats van de eerder geraamde 78 miljard yen. De omzet is met 462,5 miljard yen wel 7,5 procent lager dan eerder aangekondigd. De introductie van de Game Cube wordt uitgesteld tot september. (Bloomberg)

Belang Wolters in eLawForum
Wolters Kluwer heeft een substantieel belang genomen in het Amerikaanse eLawForum. Dit internetbedrijf brengt ondernemingen die op zoek zijn naar juridische dienstverlening samen met advocatenkantoren via een veilingsysteem. Met Wolters Kluwer 'in de gelederen' verwacht eLawForum sneller te kunnen groeien. De Nederlandse uitgever heeft ook in de Verenigde Staten al een behoorlijke positie op het terrein van de juridische dienstverlening. (ANP)


De Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie heeft een website waarop ze voorlichting geeft over euthanasie en hulp bij zelfdoding. Er is uitgebreide jurisprudentie te vinden en ook de medische kant wordt belicht. Voor artsen met vragen over euthanasie is er een stappenplan. De site is nog niet helemaal up-to-date, want bij de 10 meest gestelde vragen begint het antwoord met 'In Nederland bestaat er geen recht op euthanasie'.
(www.nvve.nl)

NRC Webpagina's
18 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad