U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Boonstra beticht van voorkennis
De Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE) heeft aangifte gedaan van mogelijke handel met voorkennis door president C. Boonstra van Philips. Het openbaar ministerie (OM) beslist binnen drie weken of een strafrechtelijk onderzoek wordt ingesteld.

Rapport Pieper aan Netelenbos: Kilometerheffing kan over twee jaar
Over twee jaar al kan worden proefgedraaid met een systeem van kilometerheffing op de Nederlandse wegen. Dat stelt internetondernemer en deeltijdhoogleraar R. Pieper.

Oplossing in conflict NS met bonden nabij
De directie van de Nederlandse Spoorwegen en de vakbonden zouden vanmiddag om drie uur opnieuw met elkaar in overleg gaan. De sectorraad van FNV Bondgenoten gaf bestuurder A. van den Berg ,,na stevig overleg'' vanochtend de ruimte verder te onderhandelen met de NS-directie. Daardoor is een oplossing in het al maandenlang durende conflict bij de Nederlandse Spoorwegen nabij.

Op de Veluwe nog tweemaal mond- en klauwzeer
In het afgesloten gebied op de Veluwe zijn opnieuw twee gevallen van mond- en klauwzeer ontdekt. Dat heeft het ministerie van Landbouw vanochtend bekendgemaakt. De bedrijven, in Wapenveld en Heerde, zijn direct geruimd.

Geringe groei bij warenhuizen
De drie belangrijkste winkelketens van VendexKBB, de Bijenkorf, Hema en Vroom & Dreesmann, hebben het afgelopen jaar 2 procent groei gehad. Het bedrijfsresultaat van de warenhuizen steeg met 10 procent tot 98 miljoen euro.

Stork: onveilige dubbeldekker NS
De dubbeldekstreinen van de Nederlandse Spoorwegen zijn onveilig wegens achterstallig onderhoud. Dit zegt machinebouwer Stork in een brief aan de NS-directie.

Een dode bij raketaanval Israël
Israël heeft vanochtend raketaanvallen uitgevoerd op twee Palestijnse doelen in de Gazastrook. Bij de aanvallen is één dode gevallen, een Palestijnse militaire arts.

Kritiek op taalles aan allochtonen
Het onderwijs aan allochtone kinderen in hun moedertaal vertoont veel gebreken. De leraren zijn onbekwaam en ongemotiveerd, gemeenten maken voor een zeer beperkt aantal talen geld vrij en het rijkstoezicht op de besteding van subsidies ontbreekt. Dat zegt de Algemene Rekenkamer.

Schuldsanering
De manier waarop Rotterdam huishoudens uit de schulden wil helpen, werkt niet goed. In plaats van de voorgenomen vijfduizend huishoudens werden vorig jaar slechts honderd mensen geholpen.

EU verhoogt status Macedonië
Macedonië heeft gisteren de status van potentieel kandidaat-lid van de Europese Unie gekregen. Dat gebeurde met de ondertekening van een overeenkomst in Luxemburg door Macedonië en ministers van Buitenlandse Zaken van de Unie.

Opklaringen
Woensdag in het oosten eerst nog regen, later overal droog. Vooral in de middag zonnige perioden. Middagtemperatuur circa 10 graden. Vooruitzichten tot en met zondag: donderdag en vrijdag opklaringen en meest droog. In het weekeinde toenemende regenkansen. Temperatuur 9 graden.


NRC Webpagina's
10 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad