U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Ik, ik, ik in beeld
De publieke zenders zijn al jaren wereldkampioen zwelgen in alledaags leed, terwijl de commerciële zich concentreren op roem voor gezonde mensen. De publieke volgt avondenlang slachtoffers, terwijl de commerciële allerlei methoden verzint Big Brother, Big Diet, Starmaker, De Bus om mensen die lijken op gewone kijkers een grote aanhang te bezorgen.


T V   V O O R A F :


Foutloos programmeren
Microsoft heeft aangekondigd maatregelen te nemen tegen virussen. De volgende versie van het e-mailprogramma Outlook zal niet meer automatisch allerlei programma's openen zodat de kans op virusbesmetting en verspreiding afneemt. Informaticus Edsger Wybe Dijkstra (1930) zal er niet wakker van liggen. De emiritus hoogleraar informatica heeft in de documentaire Denken als discipline geen goed woord over voor de software-industrie. ,,Het enige dat van belang is, is dat je iets in elkaar kunt flansen dat je kunt verkopen. Het hoeft helemaal niet goed te zijn.''


F I L M   V O O R A F :


Seize the day
Het gaat slecht met Tommy Wilhelm, de held van Saul Bellows beroemde novelle Seize the day. Hij is zijn baan als handelsreiziger en zijn vrouw kwijtgeraakt en dreigt ook het contact met zijn kinderen te verliezen. Zijn vriendin wil hem verlaten, omdat zijn ex-vrouw niet toestemt in een scheiding. Financieel aan de grond, gereduceerd tot kettingroken en pillen slikken, neemt hij zijn intrek in het Hotel Gloriana in New York, waar veel ouderen hun laatste dagen slijten.


NRC Webpagina's
10 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad