U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Ongeregeldheden in Kootwijkerbroek
Zowel vanmorgen als afgelopen zaterdag is het in het Veluwse dorp Kootwijkerbroek tot rellen gekomen van boeren. Zij protesteerden tegen de ruiming van, naar hun mening, gezond vee.

Nieuw overleg met NS
De directie van de Nederlandse Spoorwegen en de vakbonden hebben vanochtend drie uur met elkaar gesproken in een poging de patstelling rond het dienstrooster te doorbreken. De bonden vinden dat het overleg, dat vanmiddag zou worden voortgezet, de goede kant op gaat.

'Monarch moet uit politiek'
Minister Brinkhorst (Landbouw) vindt het wenselijk dat het staatshoofd alleen een ceremoniële en apolitieke rol vervult.

Valstrik nekt Britse prinses
De Britse prinses Sophie, vrouw van prins Edward, de jongste zoon van koningin Elizabeth, heeft in Groot-Brittannië voor opschudding gezorgd met laatdunkende uitlatingen over politici en koninklijke familieleden.

'Snel klaarheid opvolging ECB'
Er moet komend jaar al duidelijkheid zijn over de persoon die president Duisenberg van de Europese Centrale Bank zal opvolgen. In kringen van centrale bankiers en regeringen van Europese lidstaten wordt daar op aangedrongen. Dit schrijft de Britse krant Financial Times vandaag. De krant beroept zich op anonieme bronnen.

Econoom Toledo wint eerste ronde verkiezingen Peru
De econoom Alejandro Toledo (55) heeft gisteren de meeste stemmen gehaald bij de presidentsverkiezingen in Peru. Hij kreeg echter te weinig stemmen om de verkiezingen in één keer te beslissen. Oud-president Alan García kreeg 25 procent van de stemmen.

Newconomy gaat afgeslankt verder
Het verlies van Newconomy over 2000 is twee keer zo groot als in februari was aangekondigd. Vanochtend heeft het internetbedrijf een 'continuïteitsplan' gepresenteerd dat het voortbestaan garandeert "in sterk afgeslankte vorm" voor de komende vijftien maanden. Onderdeel van het plan zijn een aandelenemissie en een kredietfaciliteit die ABN Amro aan Newconomy zal verstrekken.

'Meer subsidie Foster Parents'
Minister Herfkens (Ontwikkelingssamenwerking) wil de subsidies van het rijk aan de ontwikkelingsorganisaties NOVIB, Cordaid, HIVOS, ICCO en Foster Parents 'substantieel' verhogen. De huidige bijdrage bedraagt 800 miljoen gulden.

In Iran 42 man gearresteerd
In Iran zijn het afgelopen weekeinde 42 leden van een nationalistisch-islamitische oppositiegroepering gearresteerd. President Khatami heeft scherpe kritiek geleverd op de arrestaties. Het Iraanse studentenpersbureau ISNA meldde dat de arrestanten allen leden zijn van de vorige maand verboden Vrijheidsbeweging.

Schiphol wegens brand ontruimd
Een brand in de keuken van een hamburgerrestaurant op Schiphol heeft gisteravond geleid tot evacuatie van reizigers, vertragingen en verkeerschaos in de omgeving. Een persoon raakte gewond. Nagegaan wordt of in de restaurantkeuken onnodig risico's zijn genomen met haperende apparatuur.

Woods wint vier 'majors' op rij
Tiger Woods heeft op de Augusta National Golfclub in Georgia The Masters gewonnen. Woods won daarmee vier 'majors' op rij.

Buien
Morgen veel bewolking en buien, plaatselijk met onweer. Maxima rond 10 graden. Matige westelijke wind. Vooruitzichten tot en met zaterdag: woensdag en donderdag af en toe zon en overwegend droog, daarna wolkenvelden met af en toe wat lichte regen. Temperatuur 10 tot 12 graden.


NRC Webpagina's
9 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad