U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Nooit de baas
Een moderne monarchie, dat is zoiets als een moderne trekschuit. Toch wilde Felix Rottenberg over modern koningschap debatteren in Het Schaduwkabinet. De ideetjes waren mager. Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven zei dapper dat de Kamer voortaan zelf een informateur voor een nieuw kabinet zou proberen te benoemen. In plaats van de koningin. Dat mag grondwettelijk. Maar de monarch is juist de permanente onafhankelijke commissie zonder welke de Kamer niet kan.


T V   V O O R A F :


Erfgename wil geen bloedgeld
Het klinkt als een onsmakelijke grap: een joodse vrouw, die als kind met haar ouders het naoorlogse Polen ontvluchtte en opgroeide in Israël, erft na de dood van haar moeder papieren waaruit blijkt dat zij eigenares is van grond die mogelijk deel uitmaakte van het concentratiekamp Birkenau.


F I L M   V O O R A F :


Hate crime
Achttien klappen op zijn hoofd met de kolf van een groot kaliber pistool. Dat was de directe oorzaak van Matthew Shepards overlijden. De reden voor zijn dood echter ligt veel dieper, namelijk in de explosieve mix van frustratie, zelfhaat en diepgewortelde homofobie die de karakters van zijn moordenaars tekende.


NRC Webpagina's
9 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad