U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Website licht voor over heilige oorlog islam
Een Nederlandse website (www.qoqaz.nl) geeft informatie over de manier waarop moslims zich kunnen voorbereiden op de jihad, de islamitische heilige oorlog.

Russen betogen voor behoud NTV
In Moskou en St. Petersburg betoogden dit weekeind duizenden Russen voor het behoud van de onafhankelijke televisiezender NTV. Enkele gezichtsbepalende journalisten lieten evenwel weten niet langer achter directeur Kiseljov te staan.

Verlies van Newconomy loopt fors op
Het verlies van Newconomy over 2000 is twee keer zo groot als in februari was aangekondigd. De jongste aanpassing van de resultaten is het gevolg van een 'continuïteitsplan' dat het internetbedrijf vanochtend heeft ontvouwd.

Vrijzinnigen de mond gesnoerd
De Nieuwe Vrijzinnige Omroep (NVO) is door de AVRO voorlopig aan de kant gezet. Door een andere zendtijdindeling en omdat de omroep niet meer op de relatief weinig beluisterde nieuwe zender 747AM wilde uitzenden moest het vijf minuten durende Vrijzinnig vizier op zaterdag verdwijnen. De omroep wenste meer zendtijd op Radio 1 waardoor een breder publiek kan worden bereikt. En 'vrijzinnige' geluiden passen niet op de nieuws- en sportzender Radio 1. De AVRO overweegt nu wel de NVO (een omroep "die zoekt naar vormen van moderne religiositeit en eigentijdse geloofsbeleving") ergens toch een plek te geven.


Sneak preview bezoekers accepteren het risico een misse film te moeten bekijken. Dat is de sport. Voor valsspelers is er 'sneakpoint'. Daar wordt verklapt welke film je bij welke sneak preview kunt verwachten. Voor de komende tijd staan onder meer het romantisch drama Save the last dance en de thriller Lost souls op het programma. Gelukkig is de informatie onder voorbehoud, want de bioscopen kijken mee. (www.sneakpoint.nl)

NRC Webpagina's
9 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad