U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Politie bestookt gestolen gsm's
De Amsterdamse politie is vandaag een offensief begonnen tegen gestolen gsm-telefoons. Doordat het gestolen toestel constant een signaal uitzendt, kan de politie het toestel afluisteren en de eventuele dief volgen en arresteren.

Een compositiefoto van Jezus Christus
BBC-programmamakers hebben gepoogd het uiterlijk van Jezus te reconstrueren. Een wetenschappelijke doorbraak of verspilde moeite?

Optimisme bij Wolters over groei
Wolters Kluwer, een van de vijf grootste wetenschappelijke uitgevers ter wereld, rekent voor dit jaar op een winstgroei van circa 5 procent. Die groei is inclusief een forse investering in internet van 100 miljoen euro.

KPN is groter dan Joop Drechsel
Twee bestuursleden van KPN stappen op. Een van hen, Joop Drechsel, speelde een belangrijke rol bij de allianties die KPN het afgelopen jaar is aangegaan. "KPN kon niet anders. Anders was het nog steeds een Beneluxbedrijf geweest."

Unit 4 boekt meer winst door internet
De winst van softwaremaker Unit 4 is in het afgelopen jaar iets hoger uitgekomen dan analisten hadden verwacht. Beleggers waren niettemin weinig enthousiast. Op de Amsterdamse effectenbeurs noteerde het aandeel vanmorgen een lichte daling.

Ten Houten: weer lekker spelen
Internetpionier Merien ten Houten vertrekt bij zijn groeiende bedrijf Ilse Media.

Reactie NS op foto's in Rails 'beledigend'
In kunstkringen is met verbazing gerageerd op het besluit van de NS het blad Rails te vernietigen met 'schokkende' kunstfoto's. Margi Geerlinks: "Mijn werk wordt in een verdacht licht gezet."

Schoenmaker, blijf bij je leest!
Cora heet ons hartelijk welkom. Op de internetsite van Mora, de fabrikant van kroketten, frikadellen en andere snackvariaties, is ze alom aanwezig. Niet alleen kunnen al haar reclamefilmpjes hier worden bekeken, maar ook is er een fotoalbum met allerlei nieuwsfoto's waarin ze is gemonteerd. Cora komt nog eens ergens, luidt de boodschap: zie haar bijvoorbeeld door de gangen van het Witte Huis lopen met Clinton, Hoessein, Arafat en Barak. De heren lusten wel wat, na hun zware besprekingen.

Scholieren maken zelf betere lessen
Tweederde van de leerlingen vindt dat ze met hun computer en internet leukere lessen kunnen maken dan hun leraar dat kan. Deze zou de computer niet optimaal inzetten. Dat blijkt uit een peiling onder 1.500 jongeren op middelbare scholen. Volgens de onderzoekers zijn jongeren door het gebruik van computers minder tijd kwijt aan huiswerk, bijvoorbeeld doordat ze uittreksels en kant-en-klare werkstukken van internet halen.

Vaticaanse radio verdacht
De justitie in Rome verdenkt Radio Vaticaan van dood door schuld. De antennes van deze pauselijke zender zouden gevaarlijk veel elektromagnetische straling afgeven en leukemie hebben veroorzaakt onder kinderen in het gebied ten noordwesten van Rome waar de antennes staan. Het onderzoek loopt al enige tijd, maar op basis van recente medische rapporten is de verdenking aangescherpt naar dood door schuld. Er is een fel diplomatiek conflict over ontstaan met het Vaticaan, dat de interpretatie van de cijfers in de rapporten bestrijdt en zich beroept op extraterritorialiteit van de plaats waar de antennes staan.

'UPC wil naar beurs Frankfurt'
UPC wil de huidige kabelactiviteiten in Duitsland samenvoegen met die van PrimaCom, een Duitse branchegenoot die in Frankfurt aan de beurs staat. Op die manier krijgt UPC een notering in Duitsland. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times vandaag. Een woordvoerder van UPC bevestigt dat er "gesprekken zijn gevoerd met PrimaCom", maar weigert verder elk commentaar. UPC bezit nu al een kwart van de aandelen van PrimaCom. (ANP)

Denen internetten het meest
De Denen hebben de hoogste internetdichtheid ter wereld. 54 Procent van de Deense huishoudens heeft een internetaansluiting. Op de tweede plaats komen de Verenigde Staten (50,9 procent), dan volgen Singapore (47,4 procent), Taiwan (40 procent) en Zuid-Korea (37,3 procent). Dat heeft NetValue gisteren bekendgemaakt, het Amerikaanse onderzoeksbureau dat het gebruik van internet meet. In China heeft 17,9 procent van de huishoudens in de vier grootste steden internet. Yahoo en MSN (Microsoft) zijn de drukst bezochte portals. (Reuters)


Bedreigde dieren in dierentuinen mogen niet gevaccineerd worden, zo werd zaterdag besloten, tot verdriet van de vereniging van dierentuinen. De hoop is nu gevestigd op een uitspraak van het Permanent Veterinair Comité in Brussel volgende week, meldt de vereniging op haar site. Daar is onder meer ook een fotoreportage over de illegale jacht op wild (met petitie) en een archief voor spreekbeurten over dieren te vinden.
(www.nvdzoos.nl)

NRC Webpagina's
27 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad