U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Topexport op dag van vervoersverbod
In de uren voorafgaand aan het algeheel vervoersverbod - 13 maart, 13.00 uur - is vooral uit de door mond- en klauwzeer getroffen provincies Gelderland en Noord-Brabant een recordaantal levende dieren geëxporteerd naar Duitsland.

Burgemeester van Volendam dient ontslag in
Burgemeester F. IJsselmuiden van Volendam en wethouder W. Visser (ruimtelijke ordening) treden af. De CDA-bewindslieden trekken hun conclusie uit een vanmorgen openbaar gemaakt rapport van de zogeheten commissie-Polak/Versteden, die in opdracht van het college van burgemeester en wethouders van Volendam onderzoek heeft gedaan naar de oorzaak van de brand in café 't Hemeltje afgelopen nieuwjaarsnacht.

NS-directie krijgt gelijk van rechter
De directie van de NS hoeft de invoering van de nieuwe dienstregeling niet op te schorten. Dat heeft de president van de rechtbank in Utrecht vanmorgen bepaald. De CNV Bedrijvenbond had zaterdag in een kort geding geëist dat de directie zich zou conformeren aan het uitgangspunt van de commissie-Blankert/Stekelenburg. Die wilde "alle deadlines van tafel" om een open gesprek te kunnen voeren over de verstoorde verhoudingen.

CPB: Besteding van budgetten moet efficiënter
Vergaande investeringen in zorg en onderwijs of lastenverlichting zijn slecht voor de economie. Het beschikbare budget binnen deze 'probleemsectoren' moet efficiënter worden besteed. Dat zei directeur H. Don van het Centraal Planbureau (CPB) vanmorgen bij de presentatie van het Centraal Economisch Plan 2001.

Twee aanslagen in Jeruzalem
Jeruzalem was vanmiddag voor de tweede maal binnen enkele uren toneel van een aanslag. Een bom ontplofte in een bus bij wat volgens radio Israël een zelfmoordaanslag was. Hoeveel slachtoffers er waren, was niet meteen bekend.

Treinongeluk België: 8 doden
Bij een frontale botsing tussen twee passagierstreinen in het Belgische plaatsje Péecrot, ten zuiden van Leuven, zijn vanmorgen acht doden en een onbekend aantal gewonden gevallen, aldus de Belgische spoorwegmaatschappij NMBS.

Arrestatie helpers Milosevic
In Belgrado zijn gisteren zeven kopstukken van de partijen van de vroegere president Slobodan Milosevic en zijn vrouw gearresteerd op beschuldiging van machtsmisbruik, diefstal en fraude.

Optimisme bij Wolters over groei
Wolters Kluwer, een van de vijf grootste uitgevers ter wereld, rekent voor dit jaar op een winstgroei van circa 5 procent.

Ericsson ontslaat dit jaar 2.100 man
Ericsson, 's werelds grootste fabrikant van infrastructuur voor de mobiele telefonie, zal dit jaar 20 miljard Zweedse kroon (5 miljard gulden) bezuinigen en ten minste 2.100 man personeel ontslaan.

Werkstraf in zaak-Chardzjiëv
Ex-notaris M.P. de executeur-testamentair van de nalatenschap van de Russische kunstverzamelaar Chardzjiëv is vanmiddag veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur.

Zachter
Morgen zwaar bewolkt met nu en dan regen. Maximumtemperaturen van 8 tot 11 graden. Matige tot vrij krachtige wind. Vooruitzichten voor donderdag tot en met zondag: vrij veel bewolking met iedere dag kans op wat regen of een bui. Maximumtemperaturen rond 11 graden.


NRC Webpagina's
27 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad