U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

FM-zenders houden recht op frequentie
De staatssecretarissen De Vries (VVD, Verkeer en Waterstaat) en Van der Ploeg (PvdA, Cultuur) nemen het advies van de commissie-Bouw over de verdeling van radiofrequenties in grote lijnen over.

Veronica mag geen ME heten
De Holland Media Groep (HMG) mag zijn huidige televisiezender Veronica niet omdopen tot ME. Dat heeft de rechter in Utrecht vanochtend bepaald in een kort geding dat het kledingmerk WE had aangespannen. De namen lijken te veel op elkaar, vond de rechter.

'Arabische BBC' nu bij Arafat in moeilijkheden
Prominente Palestijnen hebben gisteren een dringend beroep gedaan op Yasser Arafat om het bureau in Ramallah te heropenen van de in Qatar gevestigde Arabische televisiezender Al-Jazeera. Dat werd eerder deze week gesloten door de Palestijnse veiligheidsdiensten wegens het uitzenden van een weinig flatterend beeld van Arafat.

Stemmen per internet is onzin
Democratie is ingewikkeld, behalve voor het Electronic Highway Platform Nederland (EPN) en een aantal Kamerleden. Het platform voorspelt dat de mogelijkheid om bij verkiezingen via het internet te stemmen tot een hogere opkomst leidt. Voor de Tweede Kamerleden Bakker (D66) en Voûte (VVD) is dat reden om het stemmen via internet zo snel mogelijk in te voeren.

Een spoedcursus radiomaken
Duizenden tieners dromen ervan in de voetsporen te treden van populaire radiodeejays als Edwin Evers en Jeroen van Inkel. Voor die doelgroep heeft Radio 538 de cd-rom 538 webstation op de markt gebracht, die het mogelijk maakt op je eigen PC een radioprogramma te maken.

KPN besteedt betaalservice uit
KPN Telecommerce heeft een overeenkomst gesloten met Bibit, een betaalservice op internet. Het bedrijfsonderdeel van KPN, waar ook de internetaanbieders van het telecombedrijf zijn ondergebracht, heeft onlangs besloten dat internetbetalingen niet meer behoren tot de kernactiviteiten. De klanten van KPN's bestaande betaalservice NetTransact worden de komende weken overgezet naar Bibit.

Lagere winst voor Barnes & Nobles
Boekhandelaar Barnes & Nobles heeft de winstverwachting voor dit jaar naar beneden bijgesteld, als gevolg van een op handen zijnde obligatielening. De obligaties zullen zorgen voor winstverwatering, zo maakte het bedrijf gisteren bekend. Barnes & Nobles verwacht een winst per aandeel van 1,61 dollar (3,99 gulden) in plaats van 1,71 dollar. (AP)

UMTS-telefoon in Europa
Het Japanse Matsushita, van het merk Panasonic, lanceert in het eerste kwartaal van volgend jaar een geavanceerde mobiele telefoon (UMTS) in Europa. Dat is eerder dan concurrent Nokia, dat in het derde kwartaal van 2002 met een UMTS-telefoon komt. Matsushita is een leverancier van KPN-partner NTT Docomo, het grootste mobiele telefoniebedrijf van Japan. NTT Docomo gaat vanaf mei dit jaar al UMTS-telefonie aanbieden in Japan. (Bloomberg)

Politieman dader moord journaliste
De dader van de moord op een prominente Koeweitse journaliste is een hoge politieman die heeft bekend in woede te zijn ontstoken door een artikel dat zij in haar weekblad had gepubliceerd. Dat heeft een functionaris van het Koeweitse ministerie van Binnenlandse Zaken gisteren meegedeeld. De journaliste, Hudaya Sultan al-Salem, werd dinsdag op weg naar haar werk doodgeschoten. Het was de eerste keer dat een journalist in het emiraat werd vermoord. (AP)

Opnieuw vertrek bij Newconomy
J.K. Brouwer stapt uit de raad van commissarissen van internetbedrijf Newconomy. Hij doet dit wegens gezondheidsredenen. Eerder deze maand besloot interim-topman K. Scholtes ook al te vertrekken. (ANP)


Een website die profiteert van de mond- en klauwzeeruitbraken is The Pig Site, een site die volledig gewijd is aan "varkens, hun gezondheid en hun welzijn". In het forum kunnen bedroefde boeren hun ervaringen uitwisselen, terwijl de 'pig health database' en de 'disease problem solver' de getroffen agrariërs bijstaan met advies. Natuurlijk veel MKZ-nieuws, met bij elk bericht afbeeldingen van varkens.
(www.thepigsite.com)

NRC Webpagina's
23 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad