U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Mir neergekomen in de Stille Oceaan
Het ruimtestation Mir is vanochtend om tien voor zeven Nederlandse tijd in brokken in de Stille Oceaan gestort. Na 86.131 rondjes om de aarde kwamen de brokstukken precies terecht in het gebied dat de Russische vluchtleiding had voorspeld, 3.000 kilometer ten zuidwesten van de Britse Pitcairn-eilanden.

Undercoveractie in drugshandel
Justitie heeft negen agenten de afgelopen twee jaar laten infiltreren in de Rotterdamse onderwereld, om zo de regionale drugshandel in kaart te brengen. Nooit eerder is er in een strafrechtelijk onderzoek zo royaal gebruikgemaakt van infiltraties in het criminele milieu. Door de acties van undercoveragenten - die volgens vertrouwelijke justitiële dossiers in totaal 106 keer werden ingezet - heeft de Rotterdamse politie de afgelopen drie maanden al 50 verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij handel in cocaïne, hasj en xtc. Om de ongekende infiltratie-operatie met succes te kunnen uitvoeren, heeft de politie vanaf 1999 een beroep gedaan op Duitse en Engelse collega's. De twee landen leenden vijf agenten uit, die onder regie van de Nederlandse justitie contacten aanknoopten in de Rotterdamse drugsscene.

Oosting liet deel actie brandweer onvermeld
De commissie-Oosting heeft een belangrijke actie van de Enschedese brandweer bij de bestrijding van de brand bij S.E.Fireworks op 13 mei vorig jaar in haar rapport over de vuurwerkramp onvermeld gelaten. Door een voortijdige terugtrekking van de eerste brandweerploeg heeft men zeer waarschijnlijk de greep op het verloop van de brand verloren. Daarvoor bevat foto- en filmmateriaal aanwijzingen.

Nieuwe coalitie ontluikt
Een nieuwe coalitie - van PvdA, CDA en GroenLinks - begint zich af te tekenen. Of hieruit ook een regeringscoalitie kan groeien, valt nog niet te voorspellen. Maar een nieuwe coalitie ontluikt wel degelijk, in de algemene betekenis van het woord: een nieuw verbond.

EU-top waarschuwt Bush
Het Zweedse EU-voorzitterschap en de voorzitter van de Europese Commissie hebben vanmorgen in een gezamenlijke brief aan de Amerikaanse president George Bush "diepe bezorgdheid" geuit over de risico's die zijn verbonden aan de klimaatverandering.

Tweede besmet Frans transport
Het ministerie van Landbouw vreest een verdere uitbreiding van mond- en klauwzeer. Vandaag maakte het department bekend dat ten minste nog één lading en mogelijk drie ladingen van Ierse kalveren via de besmette rustplaats in het Franse departement Mayenne naar Nederland zijn vervoerd.

Kofi Annan is bereid tot een tweede termijn
VN-chef Kofi Annan heeft gisteren bekendgemaakt dat hij beschikbaar is voor een tweede termijn van vijf jaar. Volgens VN-diplomaten geniet hij brede steun in de Algemene Vergadering van 189 VN-lidstaten. Annans eerste termijn loopt op 31 december af.

Geen onderzoek tegen Zorreguieta
Het openbaar ministerie (OM) zal geen gerechtelijk vooronderzoek openen tegen J. Zorreguieta, de vader van de vriendin van kroonprins Willem- Alexander. Volgens justitie heeft zij "geen ruimte" om de zaak strafrechtelijk te vervolgen. Dat heeft het OM vanochtend laten weten.

Flintstones-vader Hanna overleden
William Hanna, bedenker en tekenaar van onder meer The Flintstones, Tom & Jerry en Yogi Bear, is vannacht op 90-jarige leeftijd overleden. Samen met Joseph Barbera schiep Hanna tal van zeer succesvolle tekenfilmfiguren.

AEX omhoog door Wall Street
De index van de Amsterdamse effectenbeurs veerde vanochtend op, na de duikeling van bijna 4 procent van gisteren. Met de stijging van 2 procent vanochtend leek de AEX te profiteren van het koersherstel op Wall Street.

Moskou wijst ook 'spionnen' uit
Rusland zal vier Amerikaanse diplomaten uitwijzen. De maatregel is een vergelding voor een soortgelijke stap die Washington gisteren zette.

Strijd Macedonië verplaatst zich
De strijd tussen het Macedonische leger en Albanese rebellen heeft zich gisteren van Tetovo verplaatst naar diverse dorpen in Macedonië.

NS gedaagd
Het CNV en de vereniging van machinisten en conducteurs hebben de NS- directie voor de rechter gedaagd.

Meest droog
Morgen veel bewolking, maar overwegend droog. Maxima tussen 7 in het noorden en plaatselijk 12 in het zuiden. Zwakke tot matige wind uit oost tot zuidoost. Vooruitzichten tot en met woensdag: Meestentijds droog weer, maar kouder. Vanaf maandag af en toe zon.


NRC Webpagina's
23 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad