U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Mond- en klauwzeer nu ook in Nederland
Voor het eerst sinds 1984 is mond- en klauwzeer uitgebroken in Nederland. Dat heeft minister Brinkhorst (Landbouw) vanmorgen bekendgemaakt in de Tweede Kamer. De ziekte is vanmorgen vroeg vastgesteld bij vier runderen op een veehouderij in Olst. Alle bedrijven in de omtrek van een kilometer rond het getroffen bedrijf èn rond drie andere verdachte bedrijven in Gelderland en Brabant worden geruimd.

Het gaat NS-personeel ziet af van stakingsacties
NS-personeel heeft vandaag afgezien van stakingen. Daarmee geeft het gehoor aan het voorlopig advies van de bemiddelaars Blankert en Stekelenburg, die een uitweg proberen te vinden in het conflict tussen personeel en directie bij NS. NS heeft het advies direct verworpen, waarmee het conflict is verhard.

Het Vaticaan erkent seksueel misbruik nonnen
Het Vaticaan heeft toegegeven dat priesters en missionarissen regelmatig nonnen seksueel hebben misbruikt. Nonnen worden soms uitgekozen voor misbruik omdat het gevaar voor besmetting met aids bij hen minder groot wordt geacht dan bij prostituees.

Europese beurzen dalen scherp na rentebesluit VS
De aandelenkoersen in Europa zijn vanmorgen scherp gedaald nadat Wall Street gisteren negatief reageerde op het besluit van de Amerikaanse centrale banken om de geldmarktrente met 0,5 procentpunt te verlagen. Op de Amsterdamse effectenbeurs hadden vooral de telecomfondsen het zwaar te verduren. KPN daalde rond het middaguur met ruim 9 procent.

Olieplatform bij Brazilië zinkt
Het Braziliaanse olieplatform Petrobras-36, het grootste ter wereld, is gisteren alsnog gezonken. Met schepen wordt getracht te voorkomen dat de olie de Braziliaanse kust bereikt.

Bijna-crisis na aanslag Reagan
Amerikaanse jachtbommenwerpers stonden na de aanslag op de toenmalige Amerikaanse president Ronald Reagan op 30 maart 1981 klaar om een Sovjet-onderzeeër voor de oostkust aan te vallen. Dit onthult de toenmalige veiligheidsadviseur Richard V. Allen in de aprileditie van Atlantic Monthly.

Aids-virus in Z-Afrika: 1 op 9
Het aantal Zuid-Afrikanen dat besmet is met het aids-virus blijkt hoger uitgevallen dan tot nu toe werd voorspeld. Zeker 4,7 miljoen Zuid- Afrikanen zijn seropositief, ofwel een op de negen inwoners.

EU bestraft Deutsche Post
Deutsche Post moet de Europese Commissie een boete van 24 miljoen euro (53 miljoen gulden) betalen wegens misbruik van haar monopoliepositie in Duitsland.

Somber
Veel bewolking met voornamelijk in het zuiden af en toe regen. Maxima tussen 5 en 8 graden. Zwakke tot matige wind uit diverse richtingen. Vooruitzichten tot en met maandag: Aanhoudend bewolkt en regenachtig. Maxima tot ruim 10 graden op zaterdag, daarna weer dalend.


NRC Webpagina's
21 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad