U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Van der Ploeg eist snelle vrijgave tv- gegevens
Staatssecretaris Van der Ploeg van Cultuur wil dat de NOS en De Telegraaf snel tot overeenstemming komen over vrijgave van de programmagegevens van de omroepen tegen een redelijke prijs. Het dagblad wil die in een wekelijkse tv-gids publiceren, maar de NOS weigert ze tot nu toe ter beschikking te stellen aan andere partijen dan de omroepen.

Kijkwijzer is geen betutteling
Kijkwijzer, het vorige maand ingestelde keuringssysteem voor bioscoopfilms, werkt vanaf deze week ook voor tv-programma's. In de omroepgidsen wijzen pictogrammen in combinatie met leeftijdsaanduidingen op mogelijk schadelijke invloeden. Geen betutteling, maar gewoon productinformatie, meent Wim Bekkers.

Let even niet op de koers van KPN
KPN-topman Paul Smits was zaterdag op de carrièrebeurs om talent te werven. Zowel de werknemer van vandaag als die van morgen heeft vragen over de beurskoers. 'Ik vind het ook vreselijk.'

Mediarubriek radio: Onkundige tegenpolen
Net bijgekomen van het bericht in het Radiojournaal dat er wegens de MKZ-epidemie ergens in de buurt van de grote rivieren (de Rijn, niet de Nijl) uit voorzorg twintig dromedarissen 'geruimd' zijn, ben ik niet minder verbijsterd als ik in het VPRO vrijdagprogramma al een voorproefje ontdek van Radio 1 nieuwe stijl, dat per 1 april ingaat. En alhoewel Anton de Goede, de primus inter paris onder de radiopresentatoren, in zijn aankondiging van het programma Standplaats Privé z'n uiterste best doet dat te verbloemen, is het snel duidelijk welke richting het zal uitgaan met Radio 1 en het verbazingwekkende samenwerkingsverband EO/VARA/VPRO.

24 Journalisten vermoord in 2000
In het jaar 2000 zijn 24 journalisten omgebracht tijdens de uitoefening van hun beroep. Dat heeft het Comité ter Verdediding van Journalisten vandaag bekendgemaakt. Dit betekent een daling ten opzichte van 1999 toen 34 journalisten omkwamen. Colombia geldt samen met Algerije en Rusland als het gevaarlijkste land voor persvertegenwoordigers. (Reuters)

Discriminatie op internet stijgt
Het aantal meldingen van discriminatie op internet stijgt. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI). Het meldpunt kreeg vorig jaar 550 klachten over racisme en antisemitisme op internet. In 1999 ontving het MDI 181 meldingen. Van de 550 meldingen waren 223 gevallen strafbaar. Opvallend vindt het meldpunt de stijging van het aantal 'tendentieuze' uitingen, die wel 'op het randje' zijn maar niet strafbaar. Sinds januari heeft het MDI al 103 klachten binnengekregen. Op basis daarvan verwacht het meldpunt dit jaar zeshonderd tot duizend meldingen. (ANP)

KPN uit Teledynamics
Telecombedrijf KPN verkoopt zijn belang van 56 procent in Teledynamics, leverancier van apparatuur voor callcenters in Amersfoort. Het belang is ongeveer 3 miljard gulden waard. KPN verkoopt nu 16 procent en later de resterende 40 procent aan het Fins-Zweedse bedrijf TietoEnator. Callcenterapparatuur wordt niet meer als kernactiviteit beschouwd. (ANP)

Belgische FET niet naar FD
De plannen van Het Financieele Dagblad om de Belgische zakenkrant de Financieel Economische Tijd (FET) in te lijven, gaan niet door. Werkgeversvereniging Het Vlaams Economisch Verbond (VEV) heeft meegedeeld zijn participatie in uitgeverij Tijd toch te willen behouden. Het concern is uitgever van de Belgische zakenkrant en wil de krant zelfstandig laten blijven.


Chris Gøtte, de drummer van de Zeeuwse popgroep BLøF (Dansen aan zee, Liefs uit Londen, Aan de kust), is afgelopen zaterdagmiddag op 38-jarige leeftijd omgekomen bij een verkeersongeluk bij Middelburg. De website van BLøF, die gewoonlijk zo'n 500 bezoekers per dag trekt, is sindsdien ruim 150.000 keer bezocht. Tientallen bezoekers tekenden het condoleanceregister dat op de website is opengesteld.
(www.blof.nl)

NRC Webpagina's
19 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad