U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

NAVO versterkt grens Macedonië
De NAVO heeft vanochtend gezegd dat ze meer troepen van de vredesmacht KFOR naar de grens van Kosovo met Macedonië wil sturen, om het geweld van Albanese rebellen in Macedonië in te dammen.

Slachterijen draaien weer op volle toeren
Sinds vanochtend vroeg draaien de Nederlandse slachterijen weer op volle toeren, nadat minister Brinkhorst (Landbouw) het vervoersverbod voor runderen, varkens, geiten en schapen gisteren had versoepeld. Brinkhorst besloot daartoe omdat nieuw onderzoek bij 47 verdachte bedrijven in Nederland geen mond- en klauwzeer heeft aangetoond.

NAVO versterkt grens Macedonië
De NAVO heeft vanochtend gezegd dat ze meer troepen van de vredesmacht KFOR naar de grens van Kosovo met Macedonië wil sturen, om het geweld van Albanese rebellen in Macedonië in te dammen.

Links wint Parijs, rechts haalt de meeste stemmen
Voor het eerst sinds meer dan een eeuw krijgt de Franse hoofdstad Parijs een socialistische burgemeester. Bertrand Delanoë en zijn lijst van verzameld links sleepten gisteren bij de tweede en beslissende ronde van de gemeenteraadsverkiezingen 89 van de 163 zetels van de Conseil de Paris in de wacht.

NS-personeel: vanaf woensdag stakingsacties
Een groot deel van de conducteurs en machinisten bij NS heeft aangekondigd vanaf aanstaande woensdag het werk neer te leggen als de directie niet voor die tijd besluit de gewraakte nieuwe dienstregeling uit te stellen of in te trekken. De NS'ers willen niet wachten op het oordeel van de commissie die moet bemiddelen.

Van der Ploeg wil akkoord tv-gids
Staatssecretaris Van der Ploeg heeft de NOS en De Telegraaf gemaand snel tot een akkoord te komen over vrijgave van de programmagegevens van de omroepen tegen een redelijke prijs. Het dagblad wil die in een tv-gids publiceren, maar de NOS weigert ze vrij te geven.

Drummer groep Bløf verongelukt
Chris Götte, drummer van de Zeeuwse popgroep Bløf, is zaterdag overleden nadat hij bij Middelburg met zijn motor op een auto was gebotst. De optredens van de band zijn afgelast.

'Verlies Arena zaak van Ajax'
De PvdA, de grootste fractie in de Amsterdamse gemeenteraad, vindt dat de voetbalclub Ajax in de toekomst moet opdraaien voor de verliezen die het stadion Amsterdam Arena lijdt.

Broken Hill en Billiton fuseren
Het Australische mijnbouwbedrijf Broken Hill Proprietary en het Britse Billiton, een voormalige dochter van Shell, fuseren en worden in grootte het tweede mijnbouwconcern ter wereld.

Japanse bank stimuleert inflatie
De Japanse centrale bank zal de geldhoeveelheid vergroten om de prijsdalingen te stoppen en de inflatie te stimuleren. Dit heeft de bank vandaag meegedeeld.

Selectie Oranje
Pierre van Hooijdonk en Boudewijn Zenden keren terug in de selectie van het Nederlands elftal dat voor de WK-kwalifcatie zaterdag in Barcelona tegen Andorra speelt en 28 maart in Porto tegen Portugal.

Koud
Morgen zonnige perioden en op de meeste plaatsen droog. In de avond vanuit het zuiden regen en sneeuw. Maximumtemperatuur 4 tot 7 graden. Zwakke tot matige zuidoostenwind. Vooruitzichten tot en met zaterdag: Wisselvallig weer. Temperaturen stijgend van 6 naar 11 graden.


NRC Webpagina's
19 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad