U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Hendriks vertrekt bij Endemol
Ruud Hendriks stapt op als bestuurder bij mediaconcern Endemol. Hij gaat eerst een paar maanden in training voor de marathon van Peking in oktober - "dat is weer eens wat anders dan de marathon in New York" - voordat hij van zijn vrouw op zoek mag naar een nieuwe baan.

Ericsson op verlies, koers daalt 20 pct
Het Zweedse Ericsson, 's werelds grootste fabrikant van infrastructuur voor mobiele telefonie, verwacht over het eerste kwartaal van dit jaar 4 tot 5 miljard Zweedse kroon te verliezen, dat is 440 tot 500 miljoen euro.

Stormvlag mobiele telefonie
Het slechte nieuws van Ericsson zal zijn weerslag krijgen op de mobiele telefonie in Europa als geheel. De derde generatie mobiele telefonie (UMTS) lijkt verder weg dan ooit.

SBS neemt belang in internetwarenhuis
Het mediaconcern SBS Broadcasting, in Nederland eigenaar van de tv- zenders SBS 6 en Net 5, heeft voor 8 miljoen gulden een belang van 20 procent gekocht in het internetwarenhuis DeWinkel.com. Dat hebben beide bedrijven vanochtend bekendgemaakt.

De ziekenomroep
"Stilletjes en met bleek gezichtjes komen sommige patiëntjes de studio binnen. Maar na afloop gaan ze met een blos op hun wangen terug naar boven, naar hun kamer. Daar doen wij het allemaal voor."

Openbaar reclameloket
Waarvoor werkte de Amsterdammer, begin jaren dertig? Om zijn salaris te komen inleveren bij een belastingloket, blijkbaar, samen met een lange rij droefgeestig ogende lotgenoten. En achter dat loket zat een grijpgraag monster met een speldje van de sociaal-democratische SDAP op de borst.

Documentaires
Staatssecretaris Van der Ploeg (Cultuur) stelt 3,8 miljoen gulden extra beschikbaar voor documentaires. Het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties verhoogt daartoe het beschikbare budget met 1,8 miljoen gulden. De NOS stelt 2 miljoen beschikbaar.

Tiscali doet bod op LibertySurf
Tiscali komt eind volgende week met een bod op zijn Franse branchegenoot LibertySurf. De aandeelhouders van Tiscali hebben hiermee gisteren ingestemd, zo meldde een woordvoerder van de Italiaanse internetaanbieder gisteren. Tijdens de aandeelhoudersvergadering werden ook drie nieuwe leden van de raad van bestuur benoemd, waaronder James Kinsella, de voormalige topman van het eind vorig jaar overgenomen World Online. (AP)

'T-Online schrapt 200 banen'
De Duitse internetaanbieder T-Online, eigendom van Deutsche Telekom, is volgens ingewijden van plan 200 van de 1.950 banen te schrappen. Ook zou T-Online voortaan geld willen vragen voor telefoontjes naar de helpdesk. Bestuursvoorzitter Thomas Holtrop zou dit naar verwachting vanmiddag bekendmaken. (ANP)


Op de website van de Anne Frank stichting staat nog geen woord over de aankoop door de Nederlandse staat van vier pagina's uit het dagboek van Anne Frank, die 180.000 dollar duurder bleken te zijn dan iedereen dacht. De website biedt wel uitgebreide, op de vele toeristen die het Anne Frank huis bezoeken toegesneden informatie over het leven en het dagboek van Anne Frank, in vier talen. Met mooi geïllustreerde dagboekfragmenten.
(www.annefrank.nl)

NRC Webpagina's
13 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad