U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Vervoersverbod alle vee Nederland
Minister Brinkhorst (Landbouw) heeft vanmiddag een algeheel vervoersverbod voor vee ingesteld. Hij deed dit nadat vanmorgen de eerste gevallen van mond- en klauwzeer in Frankrijk bekend waren gemaakt.

Spoeddebat over Nederlandse slachterijen
Het Europarlement houdt volgende week een spoeddebat met Eurocommissaris Byrne over de gebrekkige naleving van Europese regels in Nederlandse slachterijen. Aanleiding is de mededeling van minister Brinkhorst dat de helft van de Nederlandse slachterijen zich niet houdt aan de regels die verspreiding van de gekkekoeienziekte moeten voorkomen.

Zes doden door bom op Koeweit
Vijf Amerikaanse militairen en een Nieuw-Zeelander zijn omgekomen toen een vliegtuig van de Amerikaanse marine gisteravond bij vergissing tijdens een oefenvlucht in Koeweit een bom afwierp op hun observatiepost. Vijf andere militairen raakten gewond, van wie drie ernstig.

Hermans: meer dan één miljard
Minister Hermans wil meer dan een miljard gulden binnenhalen voor onderwijs bij de behandeling van de voorjaarsnota. Hij overtroeft daarmee de Algemene Onderwijsbond, die een miljard meer wilde. De minister noemt de estafettestaking 'voorbarig'.

Beleggers gaan voor 'duurzaam'
De Nederlandse verzekeraars en pensioenbeheerders gaan de komende jaren enkele tientallen miljarden guldens op een duurzame manier beleggen en zullen daarmee een omslag op de financiële markten veroorzaken.

Zalm: begroting moet strenger
Minister Zalm (Financiën) vindt dat het begrotingsbeleid nog terughoudender moet worden, gezien de sterk opgelopen inflatie.

Robert Ludlum (73) overleden
Thrillerschrijver Robert Ludlum is gisteravond op 73-jarige leeftijd in Naples, Florida, overleden aan een hartaanval.

Van Vossen weg
Voetballer Peter van Vossen beëindigt zijn contract bij Feyenoord per onmiddellijk, omdat hij geen toekomst meer ziet bij de club.

Buien en zon
orgen afwisselend zon, maar ook af en toe buien vanuit het noordwesten. Matige tot (vrij) krachtige westenwind. Maxima tussen 7 en 9 graden. Vooruitzichten voor donderdag tot en met maandag: wisselvallig, met temperaturen rond normaal.


NRC Webpagina's
13 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad