U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Tema. Gesprek met essayist Cornel Bierens en docente film en media Anneke Smelik over de betekenis van moderne kunst. Verder Villa Pardoes, een vakantieverblijf voor kinderen met een fatale ziekte, Radio 5, 14.02-15.00u.

Faros. Over wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van homeopathische behandelingen. Ook aandacht voor de expositie van Camille Claudel, leerlinge van Rodin. Radio 5, 16.02-17.00u.

Spektakel. Reportage over het NDSM-terrein in Amsterdam waar binnenkort een kunststad met 140 ateliers, ruimtes voor theater en films en een skatepark moet komen. Ook een impressie vanaf The Old Dutch Burying Ground in het Amerikaanse Tarrytown waar kleurrijke personen begraven liggen. Radio 5, 17.02-18.00u.

Volgspot-live. Gasten zijn de band Pater Moeskroen en zangeres Dorine van der Klei. Het tweede uur is geheel gewijd aan het All Ireland Festival. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. Onder meer een gesprek met de Amerikaanse acteur Burt Reynolds die vertelt over zijn ontmoetingen met Orson Welles, Sammy Davis, Peggy Lee, Chet Baker, Julie London en Frank Sinatra. Tevens opn amen van hem. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

Vroege vogels. Reportage uit Brussel waar voor het laatst op de Vogeltjesmarkt vogels worden verkocht en aandacht voor het verbod om in de Noordzee op kabeljauw te vissen. Verder het kweken van tong in gevangenschap . Radio 1, 8.10-10.00u.

OVT. Na de column van oud-parlementair journalist Kees Sorgdrager een gesprek met de historici Piet Fontaine en Wim Berkelaar over Adolf Hitler, Harry Mulisch en de Hitlerbiografen. Voorts Ingrid van der Vlis over leven in armoede in de 17de eeuw en het slot van een documentaire over de opvang van ondervoede Duitse kinderen in Nederlandse gastgezinnen tijdens en na de Eerste Wereldoorlog. Radio 1, 10.04-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Gesprek met de Iraanse dichter en juridisch onderzoeker aan de Katholieke Universteit Brabant, Afshin Ellian over zijn bundel Mensenherfst en de viering - dit weekeinde - van de Iraanse revolutie. Verder Naïma Azough over het debat, zondagavond in Rotterdam, over de afgelaste opera Aïsja. Radio 5, 13.02-15.00u.

Weekendcafé. Onder meer een gesprek met componist Edwin Schimscheimer. Tevens aandacht voor wildplassers en hedendaagse afgietsels van Rodin. Radio 2, 16.02-18.00u.

Uit het nieuws. Gesprek met emeritus hoogleraar rechtspsychologie dr. Hans Crombag, bekend van zijn sceptische commentaren op het 'spontaan' tijdens therapie hervinden van herinneringen aan incest. Radio 1, 20.04-21.00u.

MAANDAG

NCRV op Radio 1. Gesprek met culinair journalist en schrik van Amsterdamse restaurants Johannes van Dam over zijn boek Eten is een ambacht. Radio 1, 9.00-12.00u.

Ophef & vertier. Aandacht voor de tentoonstelling Griekse Goden en Helden in het Dordrechts Museum; de cabareteske toneelvoorstelling Het Rookkwartier van het duo Echte Mannen. Radio 5, 14.02-16.00u.

NRC Webpagina's
10 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad