U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

'Kok, Van Aartsen en Pronk faalden'
De Nederlandse regering heeft eind vorig jaar "totaal amateuristisch" opgetreden tijdens de - mislukte - campagne om minister Pronk benoemd te krijgen tot vluchtelingenchef van de Verenigde Naties. Dit zegt oud-VN-ambassadeur Peter van Walsum vandaag in een interview met deze krant.

Man in arrest wegens brand bij S.E. Fireworks
Justitie heeft een 33-jarige Enschedeër aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brand op het terrein van S.E. Fireworks, op 13 mei vorig jaar. De brand leidde tot een explosie die aan 22 mensen het leven kostte. Justitie verdenkt verder drie Enschedeërs van meineed.

Aantal bioboeren groeit te langzaam
Het aantal bioboeren in Nederland steeg het afgelopen jaar minder hard dan de overheid wenst. Volgens Platform Biologica, dat de biologische landbouw in Nederland jaarlijks in kaart brengt, krijgen de boeren te weinig financiële steun van de overheid.

Pathologen: nabestaanden beter informeren over sectie
De beroepsorganisatie van pathologen wil dat een aanvraag voor sectie op een overledene in de toekomst nauwkeuriger en indringender wordt besproken tussen arts en nabestaanden. "In de maatschappij bestaat meer behoefte aan informatie dan vroeger", aldus prof.dr. P. van der Valk, secretaris van de Nederlandse Vereniging voor Pathologie (NVVP).

Internetwinkel Amazon vertrekt uit Nederland
Amazon, de grootste internetwinkel ter wereld, sluit zijn vestiging in Den Haag, waar 240 mensen werken. Zij krijgen een nieuwe baan aangeboden bij de twee andere Europese vestigingen, in Duitsland en Groot-Brittannië. De sluiting is onderdeel van een reorganisatie die ertoe moet leiden dat Amazon bezuinigingen doorvoert.

Colin Powell naar Midden-Oosten
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell reist over twee weken naar het Midden-Oosten om de kansen op vrede tussen Israël en de Palestijnen te verkennen, nu het plan-Clinton volgens Washington van de baan is. Op de terugreis zal Powell in Brussel Europese leiders ontmoeten.

Meer controle in Kanaaltunnel
Frankrijk en Groot-Brittannië gaan de treinverbinding onder het Kanaal scherper controleren om het aantal asielzoekers dat via die route het Verenigd Koninkrijk binnenkomt te beperken. Dat hebben de Franse president Chirac en de Britse premier Blair gisteren afgesproken tijdens een ontmoeting in Cahors in zuidwest Frankrijk.

Twintig jaar cel voor Baybasin
De Turks-Koerdische drugshandelaar H. Baybasin (44) is gisteren door de rechtbank in Breda veroordeeld tot 20 jaar cel wegens moord, pogingen tot moord en gijzelingen. Geëist was levenslang.

Nederland leidt in Davis Cup-tennis
De Nederlandse tennissers hebben in het Davis-Cupduel met titelhouder Spanje een verrassende 2-0 voorsprong genomen. Debutant Raemon Sluiter versloeg gisteren in Eindhoven de Spaanse kopman Juan Carlos Ferrero in vijf sets: 6-7, 7-6, 3-6, 7-6 en 6-4. Sjeng Schalken had slechts drie sets (6-4, 7-5 en 6-4) nodig om Carlos Moya te verslaan.

Nijmegen krijgt Guusje ter Horst
De Amsterdamse PvdA-wethouder Guusje ter Horst is gisteren door het kabinet benoemd tot burgemeester van Nijmegen. Zij volgt d'Hondt op, die voorzitter van de Vereniging van samenwerkende Nederlandse universiteiten wordt.

Eerst zon
Zaterdag eerst zon, later toenemende bewolking en in de avond regen. Temperatuur circa 6 graden. Zondag veel bewolking en af en toe motregen. Temperatuur rond de 10 graden. Krachtige zuidwestenwind. Maandag zacht en enige tijd regen. Vanaf dinsdag droog en meer zon.


NRC Webpagina's
10 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad