U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   V O O R A F :
Het probleem der dames

TITIA KETELAAR
Waar draait het leven van een thirtysomething-vrouw volgens schrijvers en filmmakers om? Niet om de nieuwe feministische problematiek, niet om het jongleren tussen kind en werk, niet om carrière maken, maar slecht om één ding: Mannen.

Het is waar Bridget Jones in haar dagboeken mee worstelt, het is het thema van The Girls' Guide for Hunting and Fishing, het nieuwe cadeauboek voor de doelgroep, en - al enkele seizoenen - de rode draad van televisieprogramma's als Ally McBeal, Sex and the City en Charmed.De hoofdpersonen uit deze series, waarvan vanavond en morgen nieuwe afleveringen te zien zijn, worstelen dan ook voornamelijk met het Mannen-Probleem: hoe vind ik er één, hoe hou ik hem of (in het ergste geval) hoe kom ik er weer af. Tussendoor werken de dames ook nog.

Hoewel, de kijker ziet het ze zelden doen. Ally McBeal, een neurotische advocate in een nog neurotischer advocatenkantoor waar voortdurend op de wc wordt vergaderd, verdedigt af en toe een cliënt. De rest van de tijd fantaseert ze, liefst gekleed in miniscule rokjes, over Mannen en Baby's. De laatsten ziet ze op de muziek van Barry White door de kamer dansen. De eersten dienen zich weer volop aan. Vorig jaar stierf Ally's jeugdliefde Billy. Dit seizoen valt de advocate voor een door tanden geobsedeerde collega.

Ook de drie zusjes Halliwell uit de serie Charmed werken af en toe. De jongste, Phoebe, probeert af te studeren. Piper doet haar best een nachtclub te runnen en de oudste, Prue, heeft haar carrière als veilingmeester opgezegd en is nu fotografe. Tussendoor strijden de drie zusjes, die heksen zijn, met demonen en duivels, maar vooral worstelen ze met het Mannen-probleem. Een aardige politieman dient zich op de juiste momenten aan, en ook de beschermengel blijkt voor de charmes van een van de zussen te vallen. Toegegeven: ze laten hun Mannen wel vallen zodra er iemand in nood is en er een demon verslagen moet worden.

In Sex and the City beschrijft een journaliste haar eigen mislukte romantische avonturen, en die van haar drie beste vriendinnen. De serie is van de drie de meest realistische. De vier vriendinnen representeren vier uiteenlopende typen, en vallen dan ook voor verschillende mannen. Journaliste Carrie (Sarah Jessica Parker) heeft een langlopende knipperlichtrelatie met 'mister Big'. Samantha, een pr- manager, kiest voor het echte vrijgezellenleven: alles doen en alles zien. Kunsthandelaar Charlotte wacht op haar dertigste nog steeds op haar prins op het witte paard, en de cynische advocate Miranda gelooft niet dat ze ooit een man zal vinden. Aan tafel vertellen de vier hun problemen, en proberen de anderen advies te geven. Net5 heeft een goede zet gedaan met de overname van Charmed en Sex and the City uit de bruidschat van zender Fox. Want hoewel een deel van de doelgroep zich niet in de series zal herkennen, gingen de gesprekken bij de koffie-automaat vorig seizoen wel altijd over de korte rokjes van Ally, en het liefdesleven van Carrie.

Net5: Ally McBeal, 20.30-21.25u.; Sex and the City, 21.25-21.55u.; Charmed, woensdag, 20.30-21.25u.

NRC Webpagina's
6 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad