U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  V O O R P A G I N A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
Freehosting.nl

La Dot


Freehosting.nl van faillissement gered


AMSTERDAM, 4 FEBR. Het in moeilijkheden geraakte internetbedrijf Freehosting.nl wordt overgenomen door LaDot. Daarmee is Freehosting gered van de ondergang en de werkgelegenheid van vijftig werknemers gegarandeerd. Dat hebben de nieuwe partners zaterdag bekendgemaakt.

Het leek erop dat Freehosting het zoveelste slachtoffer zou worden van de malaise in de internetsector, toen het eerder deze week bekendmaakte in surseance te zijn geraakt. Het ontbrak het bedrijf aan financiers voor de lange termijn. De dotcommer biedt diensten aan om domeinnamen voor internetsites gratis te registreren. Ook levert het technische ondersteuning aan zakelijke klanten die met internet in de weer zijn.

LaDot presenteert zichzelf als een Europese onderneming die 'professionele internetoplossingen' aanbiedt. Het bedrijf zegt onder anderen kapitaalkrachtige Amerikaanse aandeelhouders te hebben. ,,Het is een serieus bedrijf en absoluut geen durfkapitalist'', benadrukt een woordvoerder. LaDot is volgens hem van plan fors te investeren in Freehosting. Financiële details over de transactie zijn niet bekendgemaakt. (ANP)

NRC Webpagina's
4 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad