U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  V O O R P A G I N A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
Filmfestival Rotterdam

Filmtijger.nl


Filmfestival Rotterdam

Tiger Awards naar films uit Japan, Duitsland en Uruguay


ROTTERDAM, 4 FEBR. De films Bad Company, In den Tag Hinein en 25 WATTS hebben zaterdagavond tijdens de slotceremonie van het Filmfestival in Rotterdam de VPRO Tiger Awards gewonnen. Publieksfavoriet werd de Amerikaanse documentaire Promises.

De regisseurs van de winnende films, respectievelijk Furumaya Tomoyuki uit Japan, Maria Speth uit Duitsland en het duo Juan Pablo Rebella-Pablo Stoll uit Uruguay, krijgen elk 10.000 euro.

Het Prins Claus Fonds reikte daarnaast de eerste Prince Claus Fund Film Grant uit aan producent Karl Baumgartner voor Living Fish, een Duits-Tadjikistaanse film van regisseur Bakthiar Khoudoinazarov. Met de 15.000 euro die met de prijs zijn gemoeid moet een film met als thema 'stadshelden' worden gemaakt, vorig jaar ook het onderwerp voor de Prins Claus Prijzen.

Het festival telde dit jaar 345.000 bezoekers. Dat waren er 25.000 meer dan vorig jaar. De website van het festival kreeg dit jaar met 512.000 bezoekers spectaculair meer belangstelling dan vorig jaar, toen nog maar 141.500 mensen de site bezochten. Het gemiddelde bezettingspercentage van de films was 75 procent, evenveel als vorig jaar. (ANP)

NRC Webpagina's
4 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad