U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  S P O R T
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
Davis Cup

Blessure aan elleboog

Krajicek zegt af voor duel tegen Spanje

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 3 FEBR. Richard Krajicek heeft zich gisteren afgemeld voor het Davis-Cupduel, volgende week tegen Spanje. De tennisser ondervindt te veel hinder van een blessure aan de rechterelleboog. De captain van het Nederlandse Davis- Cupteam, Tjerk Bogtstra, heeft Raemon Sluiter aangewezen als vervanger.

Krajicek, die al enige tijd kampt met een zogenoemde 'golfelleboog', heeft in overleg met sportarts Peter Vergouwen besloten dat de Davis- Cupwedstrijd, eind volgende week in Eindhoven, niet haalbaar is. Krajicek ondervond deze week tijdens de training nog te veel hinder van zijn elleboog bij het serveren. Het spelen van een serieuze oefenwedstrijd zat er daarom niet in voor de oud-Wimbledonkampioen.

De laatste keer dat Krajicek tijdens een officiële wedstrijd op de baan kwam, was eind oktober in Stuttgart tegen de Australiër Lleyton Hewitt. De Nederlander had aanvankelijk deze week op het toernooi van Milaan zijn rentree willen maken om zich goed te kunnen voorbereiden op de Davis Cup. Krajicek richt zich nu op het toernooi van Scottsdale, Arizona in de week van 5 maart.

Krajicek reageerde gisteren teleurgesteld op de nieuwe tegenvaller. "Met mijn trainer en medisch begeleidingsteam zijn alle pogingen ondernomen mij speelklaar te krijgen. Bij de noodzakelijke versnelde opbouw om de Davis Cup te halen, bleek dat mijn blessure waar normaal drie tot vier maanden voor staat, nog klachten gaf bij specifieke wedstrijdbelasting."

Voor Davis-Cupcaptain Bogtstra, die door de spelersgroep als voorlopig opvolger van Michiel Schapers was aanbevolen, betekende de afmelding van Krajicek een flinke tegenvaller. "Met Krajicek hadden we op voorhand een reële kans. We zijn nu niet kansloos, maar we moeten wel hopen op een stuntje."

Door de afmelding van Krajicek wordt Sjeng Schalken kopman van de Nederlandse ploeg. Bogtstra kon gisteren nog niet zeggen wie de tweede man namens Nederland zal worden. De keuze zal gaan tussen Jan Siemerink en Raemon Sluiter. Het ligt voor de hand dat Paul Haarhuis en Sjeng Schalken voor Nederland in het dubbelspel gaan spelen.

Krajicek moest vorig jaar in de uitwedstrijd tegen Duitsland ook al afzeggen voor het Davis-Cupduel, wegens een blessure aan zijn knie. Later in het jaar, tijdens het promotie/degradatieduel tegen Oezbekistan, was hij wel van de partij. Nederland won en plaatste zich voor de wereldgroep.

NRC Webpagina's
3 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad