U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Onderzoek IRT zonder resultaat
Justitie is er niet in geslaagd te achterhalen of er inderdaad door drugshandelaren en corrupte Nederlandse opsporingsambtenaren in de jaren negentig op grote schaal cocaïne is geïmporteerd.

Volendam werd gewaarschuwd
Het college van B en W van Edam-Volendam is kort voor de fatale brand op 1 januari nog gewaarschuwd voor de uiterst gevaarlijke situatie in Het Hemeltje. De verantwoordelijke wethouder W. Visscher (CDA) parafeerde in de tweede week van november 2000 een ambtelijke mededeling dat in de jongerenbar een gevaarlijke situatie bestond doordat vluchtwegen ontbraken. Dit blijkt uit het gemeentelijke dossier over de activiteiten van ondernemer J. Veerman. De brief is in strijd met eerder gedane mededelingen van burgemeester IJsselmuiden, die voor de televisie zei dat het college na een ernstige waarschuwing in de zomer van vorig jaar niets meer had gehoord.

Libië wil hoger beroep afwachten
Libië is bereid de nabestaanden van de slachtoffers van 'Lockerbie' financieel te compenseren, maar pas als het gisteren uitgesproken vonnis tegen de Libische geheim agent Abdel Basset al-Megrahi in hoger beroep wordt bevestigd. Voor de nabestaanden is die toezegging onvoldoende. Zij eisen vervolging van de Libische leider Gaddafi.

Misbruik geld ziekenfondsen
Ziekenfondsen hebben sinds 1991 miljoenen guldens publiek geld - het rendement van belegde ziekenfondspremies - doorgesluisd naar de eigen, private reserves. Daarmee handelden de ziekenfondsen in strijd met het belang van de ziekenfondsverzekering.

Zesduizend banen weg bij Corus in Groot-Brittannië
Corus schrapt 6.050 banen in Groot-Brittannië in een poging het bedrijf winstgevend te maken. Daarmee verdwijnt meer dan eenvijfde van de werknemers bij de Britse vestigingen van het concern, in oktober 1999 ontstaan na een fusie tussen British Steel en Hoogovens. De ontslagen vallen voor een groot deel in de productievestigingen van Corus.

KLM behaalt betere resultaten
Luchtvaartmaatschappij KLM heeft in het derde kwartaal betere resultaten geboekt. Het laatste kwartaal van 2000 was het bedrijfsresultaat 100 miljoen gulden. Vorig jaar boekte KLM in dezelfde periode een verlies van 66 miljoen gulden.

Rente VS tot 5,5 procent verlaagd
De Federal Reserve Board, het Amerikaanse stelsel van centrale banken, heeft de rente voor de tweede keer deze maand met 0,5 procentpunt verlaagd, tot 5,5 procent. Zij is bezorgd over een verdere verzwakking van de economie. Beleggers in Amsterdam reageerden vanmorgen lauw op de renteverlaging.

Franse toewijzing UMTS mislukt
De toewijzing van vergunningen voor geavanceerde mobiele telefonie (UMTS) in Frankrijk is mislukt. Gisteren meldden zich slechts twee kandidaten. De Franse regering overweegt nu de prijzen voor de twee resterende vergunningen, bijna 11 miljard gulden per stuk, te verlagen.

Imam in Utrecht land uitgezet
De imam van de grootste moskee in Utrecht is in oktober vorig jaar Nederland uitgezet omdat hij in dienst van de Libische geheime dienst werkte aan 'het opzetten van Arabische netwerken in Nederland'. Dit heeft een woordvoerder van de Binnenlandse Veiligheidsdienst bevestigd.

Heerenveen wint van Feyenoord
Feyenoord heeft gisteren in een uitwedstrijd een 1-0 nederlaag geleden tegen Heerenveen. PSV won thuis met 3-0 van FC Groningen en verkleinde de achterstand op koploper Feyenoord tot twee punten. Vitesse, derde op de ranglijst van de eredivisie, verloor thuis met 4-2 van NAC.

Sneeuw
Vanavond en vannacht mist en nevel. Morgen vanuit het westen perioden met sneeuw. Maxima iets boven het vriespunt en een zwakke tot matige zuidoostelijke wind. Vooruitzichten tot en met dinsdag: zaterdag regen. Daarna wisselvallig, maar zacht met maxima rond 6 graden.


NRC Webpagina's
1 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad